Κάλεσμα στη διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης για το θέμα με τους συμβασιούχους, οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι απηύθυνε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου, Κώστας Γκιουλέκας. Η απάντηση Μπουτάρη, πάντως, ήταν σκληρή. >>>

«Παρακολουθούμε από πολύ κοντά την εξέλιξη στο πρωτοφανές θέμα που προέκυψε με τους συμβασιούχους του δήμου Θεσσαλονίκης οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν απλήρωτοι εξαιτίας μιας ασάφειας ενός νόμου. Το Γενικό Λογιστήριο του κράτους απαιτεί από τους εργαζόμενους με σύμβαση έργου στο δήμο εγγυητικές τραπεζικές επιστολές και μάλιστα για το σύνολο του ποσού των αποδοχών τους, προκειμένου να καταβάλλει μισθούς δεδουλευμένων», σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της παράταξης “Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη” και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, ο κ. Γκιουλέκας ζητά από το δήμο Θεσσαλονίκης να δραστηριοποιηθεί άμεσα και να περάσει από τις συσκέψεις στις πράξεις «για την επίλυση του θέματος, να ασκήσει έντονες πιέσεις στο Υπουργείο και να μην αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους».

Ακόμη, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου ανέφερε ότι «βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με νομικούς συμβούλους και εκπροσώπους των εργαζομένων ώστε ενώνοντας τις φωνές μας και ασκώντας έντονες πιέσεις στους αρμόδιους να λυθεί το θέμα».

Η απάντηση της διοίκησης του δήμου

Την αντίδραση του δήμου Θεσσαλονίκης προκάλεσε η ανακοίνωση του Κ. Γκιουλέκα.

«Με μεγάλη έκπληξη και απορία διαβάσαμε τις θέσεις της μείζονος Αντιπολίτευσης για ένα ζήτημα που αφορά την αμοιβή για την εργασία δεκάδων συμβασιούχων που συνεχίζουν την εργασία τους στο δήμο Θεσσαλονίκης με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις και οι οποίοι με βάση τις διατάξεις νόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή και τη σχετική εγκύκλιο που απέστειλε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, καλούνται να καταβάλλουν εγγυητικές επιστολές προκειμένου να εισπράξουν το μισθό τους», αναφέρει η ανακοίνωση του δήμου και προσθέτει:

«Θα περιμέναμε από τον κ. Γκιουλέκα και την παράταξή του μεγαλύτερη προσοχή, περισσότερη σοβαρότητα και κυρίως εξηγήσεις για την ψήφο που παρείχε το κόμμα που ο ίδιος εκπροσωπεί στο Κοινοβούλιο όσον αφορά τη συγκεκριμένη διάταξη. Αποτελεί τραγική ειρωνεία να… αντιπολιτεύεται ουσιαστικά σήμερα τον εαυτό του, να μιλά για ‘ασάφεια του νόμου’ και να ζητά από το Δήμο Θεσσαλονίκης στην κυριολεξία να παρανομήσει μη τηρώντας ένα νόμο που υπερψήφισε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο η Νέα Δημοκρατία, της οποίας είναι βουλευτής στην Α’ Περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Η Διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες προσπαθεί με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και σε διαρκή συνεργασία όπως πάντοτε με τους εργαζόμενους να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο δυνατό και νομικά σωστό τρόπο το πρόβλημα των συμβασιούχων που δημιουργήθηκε από τη συγκεκριμένη διάταξη νόμου και την εγκύκλιο εφαρμογής της. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι κραυγές του λαϊκισμού και της δημαγωγίας, δεν οδηγούν πουθενά!».