Στους Γερμανούς τουρίστες που δεν έχουν επιλέξει ακόμα προορισμό διακοπών εναποθέτει η αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης τις ελπίδες της για αύξηση του τουριστικού ρεύματος στη χώρα. >>>

Στο πλαίσιο αυτό ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας σε συνάντησή του με τον Πρέσβη της Γερμανίας στην Ελλάδα, Βόλφγκανκ Ντολτ, και τον Γενικό Πρόξενο της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη Βόλφγκανγκ Χέλσερ Όμπερμάιερ, υπογράμμισε τη δυνατότητα προώθησης μιας εκστρατείας προσέλκυσης Γερμανών τουριστών «της τελευταίας στιγμής» προκειμένου να αυξηθεί το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα.

Στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης σύμφωνα με το enikos.gr βρέθηκε, εξάλλου, η προωθούμενη ελληνογερμανική συνεργασία στον τομέα της αυτοδιοίκησης. Σχετικά με αυτήν, ο κ. Ντολτ υποστήριξε ότι το έντονο ελληνικό στοιχείο στη Γερμανία, αλλά και η γερμανική κοινότητα στην Ελλάδα μπορούν να λειτουργήσουν προς όφελός της ενώ εξέφρασε τη βούλησή του να συμβάλει στην επιτυχία της όλης προσπάθειας, την οποία χαρακτήρισε πρωτοπόρα πρωτοβουλία για τη συνεργασία των δύο χωρών.

Αναφερόμενος στις δραστηριότητες της αντιπεριφέρειας, ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε τα προβλήματα που υπάρχουν στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ και την ανάγκη να υπάρξει σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης μια νέα πολιτική με λιγότερη γραφειοκρατία, έτσι ώστε να ξεμπλοκάρουν όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα.