edessa_florina_01Την ερχόμενη Τρίτη πρόκειται να πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του τμήματος Άγρα – Βρυττών της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, ένα έργο προϋπολογισμού 7,5 εκατ. ευρώ. >>>

Το έργο έχει μήκος 8 χλμ., πλάτος 11 μέτρων και χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Παρακάμπτει όλα τα δύσκολα σημεία και με τη βελτίωση των γεωμετρικών στοιχείων δημιουργήθηκαν υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας.

«Το τμήμα Άγρας – Βρυττά βελτιώνει μια σημαντική οδική αρτηρία της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας και διευκολύνει πλέον σημαντικά τη διέλευση οχημάτων στον άξονα Άγρας – Φλώρινα. Πριν τη βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών που επιτύχαμε, ο δρόμος αυτός ήταν μεγάλης επικινδυνότητας με πολλές στροφές και απαιτούσε ιδιαίτερα μεγάλη προσοχή από τους διερχόμενους οδηγούς. Η ολοκλήρωση του έργου συμβάλλει στην ασφαλή μετακίνηση των κατοίκων της περιοχής, βελτιώνει τη συγκοινωνία και την επικοινωνία στην ευρύτερη περιοχή του Χιονοδρομικού Κέντρου, στο σύμπλεγμα Υδροβιότοπος Άγρα-Βρυττών-Νησίου, στην περιοχή της λίμνης Βεγορίτιδας και του Αεραθλητικού Κέντρου Παναγίτσας που, μαζί με τον παραδοσιακό οικισμό του Αγίου Αθανασίου αποτελούν σημαντικό τουριστικό πόλο έλξης με πολλές δυνατότητες ανάπτυξης», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Θ. Θεοδωρίδης.

Σε δήλωσή του ο κ. Θεοδωρίδης ανέφερε μια σειρά παρεμβάσεων σε όλο το μήκος της Νέας Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης – Γιαννιτσών – Έδεσσας – Όρια Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας προς Φλώρινα που βρίσκονται στο τελικό στάδιο της αποπεράτωσης και που θα προσδώσουν ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο σε όλη τη χωρική έκταση της Π.Ε. Πέλλας.

Συγκεκριμένα, το τμήμα «κόμβος Πελλαίας Χώρας-Παραλίμνη» συνολικού μήκους περίπου 14,5 χλμ θα δοθεί σε πλήρη κυκλοφορία περίπου στις 31-7-2012. Για τα τμήματα παράκαμψη Γιαννιτσών και παράκαμψη Χαλκηδόνας έχουν προκηρυχθεί οι οριστικές μελέτες τεχνικών έργων με προϋπολογισμό 1,2 εκατ. ευρώ, μετά την εκπόνησή των οποίων θα υλοποιηθούν από το ΕΣΠΑ με αρχικό προϋπολογισμό ένταξης περίπου 210 εκατ. ευρώ. Εξάλλου, έχει ενταχθεί η παράκαμψη των Γιαννιτσών προϋπολογισμού 115 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, για το οδικό τμήμα Μαυροβούνι – Νότια παράκαμψη Έδεσσας συνολικού μήκους 8,5 χλμ. εκδίδονται οι περιβαλλοντικοί όροι και ακολουθεί η εκπόνηση των οριστικών τεχνικών μελετών. Τέλος, για το τμήμα Ψηλή Βρύση-Άγρας εξασφαλίστηκε πίστωση προκειμένου να ολοκληρωθεί η μελέτη. Η πορεία υλοποίησης των οδικών έργων συνεχίζεται απρόσκοπτα και αποτελεί προτεραιότητα για την αναβάθμιση των υποδομών της Πέλλας.