Για τη μάχη της με την κατάθλιψη μίλησε η Χρύσα Ρώπα, θέλοντας να δώσει το δικό της μήνυμα αισιοδοξίας σε όσους περνούν δύσκολα και νιώθουν να έχουν χάσει τον εαυτό τους. >>>

«Για τρία χρόνια είχα βαριά κατάθλιψη. Με πονούσε η κίνηση. Ήθελα ακινησία. Μπορούσα να κάθομαι επί ώρες ακίνητη και να καπνίζω»,είπε η ηθοποιός. Δίπλα της πολύ καλοί της φίλοι, η περιουσία της όπως λέει που της στέκονται πάντα στα δύσκολα. Ο Σ. Φασουλής, ο Γ. Κιμούλης, ο Π. Φιλιππίδης, ο Λ. Λαζόπουλος είναι μερικοί μόνο από τους ανθρώπους που ανέφερε η ηθοποιός και οι οποίοι στις δύσκολες στιγμές ήταν εκεί, στήριγμά της, να της δίνουν το χέρι τους για να βγει από το σκοτεινό τούνελ της κατάθλιψης.

«Οι μόνες ώρες που μπορούσα να λειτουργήσω κανονικά ήταν πέντε με οχτώ το απόγευμα, όταν επέστρεφε το παιδί μου από το σπίτι»,τόνισε. Μάλιστα όπως εξομολογήθηκε έφαγε ένα μεγάλο χαστούκι και κατάφερε να ξεπεράσει την κατάθλιψη και να σταματήσει τη φαρμακευτική αγωγή που της είχε χορηγήσει ο γιατρός της.

«Έφαγα μεγάλο χαστούκι. Βρέθηκα σε ένα νοσοκομείο, όπου ένας γιατρός μου έλεγε ότι παρουσιάστηκε στην αδελφή μου μετάσταση του καρκίνου από τους πνεύμονες στον εγκέφαλο και ότι είχε μόνο τρεις μήνες ζωής. Εκεί τα έκοψα όλα. Εκεί δεν έχεις κατάθλιψη. Χάνεις τον άνθρωπό σου, τι να την κάνεις την κατάθλιψη; Ποιο εγώ; Σου φεύγει η γη από τα πόδια», τόνισε.

Θέλησε μάλιστα να δώσει το δικό της μήνυμα σε όσους περνούν δύσκολα. «Σ’ αυτές τις δύσκολες στιγμές λέω στον κόσμο ότι πρέπει να σκεφτόμαστε ότι έχουμε την υγεία μας. Χάνουμε σπίτια, τα λεφτά μας, κλείνουμε τα μαγαζιά μας. Και λοιπόν; Τι θα κάνουμε; Θ’ αυτοκτονήσουμε; Θα ζήσουμε. Ψωμί κι ελιά, τυρί… Πώς ζήσανε οι γονείς μας; Πάντα υπάρχει το χειρότερο. Σου’ ρχεται ένα χαστούκι και σε ξυπνάει», είπε.