«Οι Έλληνες πρέπει να ψηφίσουν με λογική, ο θυμός και η οργή πρέπει να περιοριστούν», τόνισε ο Γιώργος Καρατζαφέρης κατά τη διακαναλική συνέντευξη του ΛΑΟΣ. >>>
Σημείωσε ακόμη «παρά πολλοί είναι στοιχισμένοι σε μία πολιτική εξαιρετικά μη αποδοτική, "το μη χείρον βέλτιστον"». «Ξεχάσαμε όλοι το πόσο δύσκολο και αποκρουστικό είναι το μνημόνιο. Δεν συζητάμε αν θα αντέξει η οικονομία σε πρόσθετα υφεσιακά μέτρα, αν θα αντέξει η κοινωνία, αλλά συζητάμε το αν θα έρθει η άλλη πλευρά, θα λεηλατήσει καταθέσεις και θα είναι χειρότερα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο σημείο αυτό ο κ. Καρατζαφέρης διερωτήθηκε: «Θα εφαρμοστούν οι πρόνοιες του μνημονίου στις 18 του μηνός; Αυτοί που υπέγραψαν πριν τρεις μήνες πώς θα πάνε σε επαναδιαπραγμάτευση;».

Εξάλλου, έκανε λόγο για ψευτοδιλήμματα όσων έχουν στερέψει από επιχειρήματα, τα περί κινδύνου εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, τονίζοντας ότι η χώρα μπορεί να βγει από την ευρωζώνη μόνο αν διαλυθεί η ΕΕ.

Ακόμη, στρέφοντας τα πυρά του και στο ΣΥΡΙΖΑ διερωτήθηκε: «Είναι πολιτική θέση ότι θα υπάρξει μονομερής καταγγελία, όσο κι αν τώρα διανθίζεται από λεκτικές περικοκλάδες;».

Εκτίμησε ότι κυβερνητικό σχήμα με πρώτο κόμμα το ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μακροημερεύσει και πως ο συνδυασμός του Αλέξη Τσίπρας «θα αναγκαστεί να κυβερνήσει δυο- τρεις μήνες για να φάνουν τα ατελέσφορα του προγράμματός του. Από την άλλη πλευρά χαρακτήρισε ολέθρια ενδεχόμενη αυτοδυναμία της ΝΔ.

Στη συνέχεια ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε πως τώρα η χώρα έχει «το προηγούμενο της Ισπανίας για να διεκδικήσει την ίση μεταχείριση».
 
 «Δεν είναι η Ελλάδα το κακό σπυρί της Ευρώπης, είναι η φιλελεύθερη πολιτική των χωρών του Βορρά που προσπαθούν να καθυποτάξουν την οικονομία και βιομηχανία του Νότου. Ο Νότος μπορεί να πάει και να αντιτάξει μια άλλη πολιτική, αναπτυξιακή και όχι μια πολιτική λιτότητας», Κατέληξε.