Αίσιο τέλος είχε η σύντομη περιπέτεια μίας αρκούδας, του Αριστείδη, που βρέθηκε πιασμένη σε συρματόπλεγμα, το οποίο είχε τοποθετηθεί, πιθανότατα, για παγίδευση ζώου στις παρυφές του όρους Βούρινο στο νομό Κοζάνης. >>>


Η άτυχη αρκούδα στάθηκε τελικώς... τυχερή, καθώς το περιστατικό έπεσε στην αντίληψη ενός ευαισθητοποιημένου κτηνοτρόφου, ονόματι Αριστείδη, ο οποίος ενημέρωσε άμεσα τον «Αρκτούρο» για το περιστατικό.

Η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της περιβαλλοντικής οργάνωσης μετέβη στην περιοχή και έστησε επιχείρηση απελευθέρωσης του ζώου, σε συνεργασία με την επίκουρη καθηγήτρια Κτηνιατρικής του ΑΠΘ, Νατάσσα Κομνηνού, και τον κτηνίατρο, Νίκο Πατσινακίδη.

Αφού αναισθητοποίησαν την αρκούδα, την απεγκλώβισαν με προσοχή και στη συνέχεια την απελευθέρωσαν στην περιοχή όπου βρέθηκε, αφού πρώτα τοποθετήθηκε σ’ αυτήν ειδικός πομπός για την παρακολούθησή της.

Έτσι, πλέον η ανώνυμη αρκούδα απέκτησε... ταυτότητα. Είναι ο Αριστείδης, μία αρσενική αρκούδα, ηλικίας 5 ετών και βάρους 150 κιλών περίπου, που πήρε το όνομά του από τον κτηνοτρόφο, χάρη στον οποίο σώθηκε.

«Ο Αριστείδης στάθηκε ιδιαίτερα τυχερός, καθώς η παγίδα θα μπορούσε να τον τραυματίσει σοβαρά και, φυσικά, να θέσει σε κίνδυνο ακόμα και τη ζωή του», αναφέρεται σε ανακοίνωση του «Αρκτούρου».