Στις Βρυξέλλες βρίσκεται η ελληνική αντιπροσωπεία υπό τον πρόεδρο της δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ο οποίος κομίζει και επιστολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. >>>


Στην επιστολή θα αναφέρεται ότι η Ελλάδα ψήφισε ευρώ και Ευρώπη και η Ευρώπη, από την πλευρά της πρέπει να ανταποκριθεί απέναντι στις θυσίες του Ελληνικού λαού. Επίσης αναμένεται να ζητά τροποποίηση των όρων του μνημονίου για την καταπολέμηση της ύφεσης και της ανεργίας, ενώ θα αναφέρει ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

Στο μεταξύ, ο έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς είχε σειρά τηλεφωνικών επαφών με ευρωπαίους ηγέτες.

Μετά τη συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ενώ στη συνέχεια συνομίλησε και με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Η συνομιλία του με τον κ. Ολάντ ήταν δεκάλεπτη και σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε σε καλό κλίμα. Παράλληλα, την Τετάρτη συνεχίστηκαν οι συσκέψεις στο Προεδρικό Μέγαρο για την προετοιμασία της ελληνικής παρουσίας στη Σύνοδο, με τον Κάρολο Παπούλια να δέχεται το νέο υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γιώργο Ζανιά, τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη και τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε και με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς του επεσήμανε την ανάγκη για επιμύκυνση του δημοσιονομικού προγράμματος, αλλά και τη λήψη άμεσων μέτρων που θα ανακουφίσουν τον Ελληνικό λαό.