Σε μια από τις δέκα μεγάλες συμμορίες που δρουν τους τελευταίους μήνες στην Αττική ανήκουν οι δράστες που εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον 52χρονο φαρμακοποιό Σπύρο Πουκαμισά, σύμφωνα με την Ασφάλεια. >>>

Τα υπόλοιπα κομμάτια του πάζλ του προφίλ των δύο ληστών προσπαθούν να σκιαγραφήσουν οι αξιωματικοί για να φθάσουν στα ίχνη τους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί θεωρούν βέβαιο πως οι ληστές δεν επέλεξαν τυχαία τον φαρμακοποιό αλλά τον είχαν παρακολουθήσει και γνώριζαν λεπτομέρειες για την καθημερινότητα και τις κινήσεις του.

Οι δράστες φέρεται να γνώριζαν τα μεγάλα χρηματικά ποσά που κουβαλούσε ο φαρμακοποιός, και γι' αυτό του έστησαν καρτέρι. Δεν είναι τυχαίο πως λίγα μέτρα πιο κάτω περίμενε και τρίτος συνεργός, σε ένα κίτρινο Peugeot Rally

Έτσι, οι έρευνες στηρίζονται σε στις περιγραφές αυτοπτών μαρτύρων και το ενδεχόμενο κάποιος να είδε το αυτοκίνητο και να συγκράτησε τις πινακίδες, στις κάμερες ελέγχου κυκλοφορίας αλλά και επιχειρήσεων στην περιοχή και το ενδεχόμενο κάποιες να έχουν «κλέψει» τις κινήσεις ή τη διαφυγή των ληστών.

 Τέλος, στηρίζονται στην ανάλυση τηλεφωνικών κλήσεων που έγιναν το συγκεκριμένο χρόνο από το σημείο. Στην Ασφάλεια υπάρχει ειδικό πρόγραμμα ανάλυσης τηλεφωνικών σημάτων που όταν τροφοδοτηθεί με τις κατάλληλες πληροφορίες μπορεί να δώσει σημαντικά στοιχεία για τους δράστες. 

Η Αστυνομία και οι εντολές που έχουν δοθεί είναι να εντοπιστούν πάση θυσία τους δράστες καθώς το άγριο αυτό σκηνικό αποτυπώνει με την εικόνα της εγκληματικότητας που σαρώνει κάθε γωνιά της χώρας . 

Οι δύο αδίστακτοι ληστές, επιτέθηκαν τον 52χρονο φαρμακοποιό στη συμβολή των οδών Παντελή Νικολαίδη και Περικλέους, τον πυροβόλησαν εν ψυχρώ και τον σκότωσαν για να του αρπάξουν την τσάντα που κρατούσε. 

Ο Σπύρος Πουκαμισάς που διατηρούσε φαρμακείο στην οδό Φλέμινγκ λίγα λεπτά νωρίτερα είχε κλείσει και ετοιμαζόταν να πάει σε συνεδρίαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά καθώς ήταν μέλος του Δ.Σ. Πήγαινε να πάρει το αυτοκίνητο του όταν οι δύο κακοποιοί τον πλησίασαν, σήκωσαν τα όπλα και τον εκτέλεσαν όταν αυτός αρνήθηκε να τους δώσει την τσάντα που κρατούσε.