Αναλαμβάνουν από σήμερα καθήκοντα οι νέοι υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης Σαμαρά, μετά τη χθεσινή τους ορκωμοσία και τις κατευθύνσεις που έδωσε ο πρωθυπουργός στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο, ζητώντας πρωτίστως αποτελεσματικότητα. >>>
Για τις 10 το πρωί έχουν προγραμματιστεί οι τελετές παράδοσης - παραλαβής στα υπουργεία Εθνικής Αμυνας και Εσωτερικών, ενώ στις 11 θα γίνει η αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Εξωτερικών. 
 Στις 12.30 το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί η τελετή παράδοσης - παραλαβής, από τον νυν υπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Γιάννη Στουρνάρα στο νέο υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κωνσταντίνο Μουσουρούλη. 
 Νωρίτερα, ο κ. Μουσουρούλης και ο νέος υφυπουργός Γιώργος Βερνίκος αναμένεται να έχουν ενημερωτική συνάντηση από τον γενικό γραμματέα Ναυτιλίας Νικόλαο Λίτινα, τον γενικό γραμματέα Λιμένων Αθανάσιο Πάλη, τον αρχηγό και τον υπαρχηγό του Λιμενικού Σώματος αντιναυάρχους Κωνσταντίνο Σούλη και Θεόδωρο Φουστάνο αντίστοιχα, αλλά και το διευθυντή Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας Αθανάσιο Χριστόπουλο.