eleftherotipia_skitso_01Το αρχείο της εφημερίδας Ελευθεροτυπία παρέλαβε, πριν μερικές ημέρες, η ΕΣΗΕΜ-Θ. Το αρχείο παραδόθηκε στην Ένωση μετά την απόφαση της εφημερίδας να σταματήσει οριστικά τη λειτουργία του γραφείου της Θεσσαλονίκης. >>>

 

Το γραφείο της εφημερίδας που στεγαζόταν στην οδό Αγγελάκη θα αδειάσει, μέσα στις επόμενες ημέρες και θα παραδοθεί στον ιδιοκτήτη (ΔΕΘ Α.Ε.). Να θυμίσουμε ότι, σε όλα αυτά τα χρόνια που λειτουργούσε η εφημερίδα, το γραφείο Θεσσαλονίκης είχε αδιάκοπη παρουσία στην πόλη, είτε με διευθυντή τον αείμνηστο Γιάννη Λιάππη, είτε με τον (τελευταίο) διευθυντή του, Κ. Λασκαρέλια. Αρχικά στεγαζόταν στην Αριστοτέλους (πολύ πριν… γίνει πεζόδρομος). Μάλιστα, στους σεισμούς της Θεσσαλονίκης το γραφείο στεγάστηκε σε σκηνή, στο παρκάκι που υπήρχε τότε στο δρόμο για να χωρίζει τα δυο ρεύματα κυκλοφορίας. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Κούσκουρα 7 και, έπειτα, στην Αγγελάκη.

Από το γραφείο της Ελευθεροτυπίας πέρασαν, εκτός των δυο διευθυντών που προαναφέραμε, οι Δημήτρης Καΐσης, Γιάννης Ευτυχίδης, Γιάννης Καμήλαλης, Νίκος Πετρουλάκης, Σάκης Αποστολάκης, Μπάμπης Γιαννακίδης, Νίκος Φωτόπουλος, Νίκος Ρούμπος, Κώστας Κούσης κι άλλοι συνάδελφοι.


από το http://dimosiografoisimmetexoun.blogspot.gr/