Μια απίστευτη υπόθεση αδελφοκτονίας, έρχεται στο φως της δημοσιοτητας, έξι χρόνια μετά. Πρωταγωνιστές της ιστορίας, που συγκλόνισε τον Μάιο του 2005 όλο το πανελλήνιο ήταν ένας 16χρονος και ο τρίχρονος αδερφός του. >>>

Ο 16χρονος θα καθίσει για δεύτερη φορά στο σκαμνί, αντιμέτωπος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως του μικρού του αδερφού. Σύμφωνα με την πρώτη απόφαση του δικαστηρίου, ο τότε 16χρονος, βρισκόταν σε κατάσταση ψυχικής ηρεμίας και στραγγάλισε τον αδερφό του. Δεν ενημέρωσε κανέναν για τον θάνατο του νηπίου, παρά μόνο το πρωί της επόμενης μέρας, όταν είπε στην μητέρα του ότι ο αδερφός του ήταν παγωμένος και δεν έδειχνε σημάδια ζωής.

''Εκείνο το βράδυ είχα πάει επίσκεψη και γύρισα στο σπίτι γύρω στις 10 το βράδυ. Ετοίμασα πατάτες για τα παιδιά και γύρω στις 11:30 πήγαν για ύπνο. Έφτιαξα το γάλα του μικρού, το ήπιε και κοιμήθηκε. Την άλλη μέρα το πρωί, γύρω στις 9:30, μου φώναξε ο αδερφός του (ο κατηγορούμενος), ότι το μωρό δεν κουνιόταν. Κάλεσα ασθενοφόρο αλλά αργούσε. Πήγα στο ΙΚΑ της περιοχής. Ο μεγάλος μου γιος δεν ήρθε μαζί μας. Ήταν ήσυχος, ψύχραιμος. Ο μικρός είχε περίπου πέντε έντονες μελανιές στον λαιμό του και ένα χτύπημα στα χείλη του. Όλο αυτόν τον καιρό έλεγα ότι ο.... (κατηγορούμενος), είναι αθώος. Τωρα είμαι μπερδεμένη'', είχε καταθέσει η 42χρονη μητέρα των δύο παιδιών.

Ωστόσο ο 16χρονος αδελφοκτόνος, ο οποίος ξεκίνησε να κάνει χρήση ναρκωτικών και εξαφανίστηκε, μέχρι τη μέρα που τον εντόπισαν οι αστυνομικοί, είχε παρουσιάσει στην απολογία του, μία διαφορετική εκδοχή, για εκείνη τη νύχτα.

''Δεν μπορώ εγώ να κάνω τέτοιο πράγμα στον αδερφό μου. Όταν οι γονείς μου δούλευαν εγώ πρόσεχα τα μωρά. Το πρωί της 4ης Μαίου του 2005, σηκώθηκα να πάω τουαλέτα. Γύρισα γύρω από το κρεβάτι και πήγα στην πόρτα. Είδα ότι ο μικρός ήταν στο ίδιο σημείο, όπως ήταν το βράδυ που κοιμηθήκαμε και στην ίδια στάση. Είδα ότι ήταν κίτρινος. Πήγα και έπιασα το χέρι του και ήταν κόκκαλο. Πήγα στη μητέρα μου και της είπα: ''Τί έχει το παιδί;''. Ήρθε η μητέρα μου και τον πήρε και τον μετέφερε στην κρεβατοκάμαρά της. Δε θα μπορούσα να έπαιζα θέατρο''.

Πληροφορίες: Espresso