Νεκρός βρέθηκε ο μεξικανός δημοσιογράφος Βίκτορ Μπαέζ, ο οποίος είχε πέσει θύμα απαγωγής αργά την Τετάρτη όταν έφευγε από το γραφείο του στην πόλη Χαλάπα. >>>

Ο δημοσιογράφος ο οποίος ερευνούσε για την καθημερινή εφημερίδα Μιλένιο το οργανωμένο έγκλημα είναι το τελευταίο θύμα σε μια σειρά επιθέσεων κατά δημοσιογράφων στον ανελέητο πόλεμο για την καταπολέμηση των καρτέλ ναρκωτικών σε όλη τη χώρα.

Η σορός του άτυχου δημοσιογράφου, εντοπίστηκε στην Βερακρούζ, στο ανατολικό Μεξικό, ένα μέρος όπου εννέα δημοσιογράφοι και φωτογράφοι έχουν χάσει τη ζωή τους από το 2011 κατά πάσα πιθανότητα από τα καρτέλ ναρκωτικών. Θεωρείται μία από τις πλέον επικίνδυνες ζώνες στον κόσμο για τους δημοσιογράφους.

Η αστυνομία βρήκε το πτώμα του δημοσιογράφου στο κέντρο της πόλης, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης.

Ο Ντομίνγκεζ Βερακρούζ δήλωσε ότι οι δράστες της δολοφονίας του δημοσιογράφου ήταν τρεις ένοπλοι άντρες ενώ δίπλα στο πτώμα του Μπαέζ βρέθηκε ένα σημείωμα υπογεγραμμένο από το καρτέλ ναρκωτικών Ζέτας

«Οι δολοφόνοι του Βίκτορ Μπαέζ διέπραξαν ένα έγκλημα που στόχο έχει να εκφοβίσει την κοινωνία », δήλωσε ο Βερακρούζ στους δημοσιογράφους πολλοί εκ των οποίων είχαν συνεργαστεί με τον Μπαέζ.