1Διεθνές Συνέδριο στην Επιστήμη και Τεχνολογία των Δομικών Ατελειών των Προηγμένων Ημιαγωγών EDS-2012 θα πραγματοποιηθεί από σήμερα, έως και την Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012, στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Porto Palace. >>>


Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 24 Ιουνίου και ώρα 18:15.
Η σειρά των συνεδρίων EDS θεωρείται θεσμός σε διεθνές επίπεδο και αποτελεί ένα επιστημονικό γεγονός όπου παρουσιάζονται οι τελευταίες εξελίξεις σε θέματα που σχετίζονται με τις ιδιότητες των ημιαγωγών και καινοτόμων ημιαγωγικών διατάξεων ηλεκτρονικής και οπτοηλεκτρονικής. Πρόκειται για έναν τομέα υψηλής επιστημονικής σημασίας και τεχνολογικής προτεραιότητας, με μεγάλο κοινωνικό και περιβαλλοντικό αντίκτυπο.
Σύμφωνα με τους διοργανωτές, στον τομέα αυτόν η ελληνική επιστημονική κοινότητα επιδεικνύει αξιόλογη διεθνή δραστηριότητα. Επιπλέον, η ανάθεση από τη διεθνή επιστημονική επιτροπή της προεδρίας του EDS 2012 στο Α.Π.Θ. θα συμβάλλει στην προβολή της έρευνας που διεξάγεται στην Ελλάδα από πανεπιστήμια, δημόσιους οργανισμούς και ιδιωτικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο της νανοτεχνολογίας.
Το ΕDS 2012 έχει προσελκύσει επιστήμονες διεθνούς κύρους οι οποίοι θα παρουσιάσουν, για πρώτη φορά, τα αποτελέσματα των ερευνών τους, θα αλληλεπιδράσουν και θα ανταλλάξουν απόψεις σε ένα ιδιαίτερα σημαντικό ερευνητικό πεδίο.