tatoo_01Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Κατά Των Ναρκωτικών το Πρόγραμμα Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΠΕΘΕΑ) «ΑΡΓΩ», το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) - ΙΘΑΚΗ – ΑΝΑΔΥΣΗ και η ομάδα των thessAlonistas διοργανώνουν δράση ενημέρωσης για τους Θεσσαλονικείς. >>>


Πιο συγκεκριμένα από τις 17.00 -23.00 μ.μ. στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας θα παρουσιαστούν καλλιτεχνικά δρώμενα και δημιουργίες φτιαγμένες από τα μέλη των διαφόρων ομάδων των προγραμμάτων και εκθέσεις φωτογραφίας από τους thessaAlonistas και το ΚΕΘΕΑ-ΙΘΑΚΗ.
Για τα στίγματα που έχουν στο κορμί τους, «χαραγμένα» από της ψυχής τους το παίδεμα «μιλούν» μέσα από φωτογραφίες παιδιά της θεραπευτικής κοινότητας Ιθάκη. Πρόκειται για 34 φωτογραφίες από τατουάζ που έχουν τα μέλη της θεραπευτικής κοινότητας και εξιστορούν μέσα από δικά τους κείμενα ένα κομμάτι της προσωπικής τους περιπέτειας που αγωνίζονται να αφήσουν πίσω.
Σύμφωνα με τον εκπαιδευτή φωτογραφίας του ΚΕΘΕΑ Αλέξανδρο Αβραμίδη, η διαφορά των τατουάζ των πρώην χρηστών σε σχέση με των υπόλοιπων ανθρώπων είναι ότι τα περισσότερα είναι βιωματικά και όλα έχουν να διηγηθούν μία ιστορία.