Το ΚΚΕ θα είναι εκεί που πρέπει να είναι, μέσα στο λαϊκό κίνημα, και όχι σε μια κυβέρνηση που θα οξύνει τα προβλήματα. >>>"Πρέπει να πούμε καθαρά ότι ένα αποδυναμωμένο ΚΚΕ θα αδυνατίσει το λαϊκό κίνημα, ενώ θα είναι και βούτυρο στο ψωμί εκείνων που σχεδιάζουν την εσωτερική υποτίμηση», υπογράμμισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, μιλώντας στην εκπομπή ''Πρωινό ΑΝΤ1'' και στον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη. Η κ. Παπαρήγα είπε ότι το φαινόμενο των επόμενων χρόνων θα είναι η πολιτική αστάθεια και τόνισε ότι ο λαός πρέπει να κάνει ένα άλμα ώστε να περισώσει ότι μπορεί, συγκεντρώνοντας ταυτόχρονα δυνάμεις για τη ριζική ανατροπή. Αναφερόμενη στην συζήτηση που έχει ανοίξει για «περισσότερη Ευρώπη» είπε ότι αυτό σημαίνει εκχωρήσεις δικαιωμάτων, όπως ο προϋπολογισμός, η φορολογική πολιτική, η εξωτερική πολιτική και ζητήματα ασφάλειας στην Κομισιόν η οποία θα μεταβληθεί σε «υπέρ όργανο», ενώ ταυτόχρονα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα διεξάγονται «φιλολογικές συζητήσεις".
 
«Στο ρετιρέ της πολυκατοικίας θα είναι μερικά κράτη, και στο τρίτο και τέταρτο υπόγειο κάποια άλλα, μιλάμε για έναν επίσημο διαχωρισμό στην ευρωζώνη που θα υπερβαίνει και την σημερινή ανισομετρία μεταξύ των κρατών-μελών της», σημείωσε.

«Όσο κι αν μας είναι μισητή η κ. Λαγκάρντ, και ως επικεφαλής του οργάνου που εκπροσωπεί και ως πρόσωπο, οφείλουμε να πούμε ότι αυτή είναι η συνταγή του καπιταλισμού για να ξεπερνά την κρίση του, αρχίζει με εσωτερική υποτίμηση και καταστροφή της εργατικής τάξης και ακολουθεί η καταστροφή μέρους του κεφαλαίου με την υποτίμησή του, όπως έγινε και στην Ελλάδα αρχικά με 21% και στη συνέχεια με 50%», είπε η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας ότι «αυτό ακριβώς προτείνει η κ. Λαγκάρντ όταν λέει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα της Λετονίας, όπου η εσωτερική υποτίμηση οδήγησε, πέραν όλων των άλλων, την ανεργία στο 60%».

Ερωτηθείσα για τις αλληλοαιτιάσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την κρίση, η κ. Παπαρήγα είπε ότι η καπιταλιστική κρίση και η χρεοκοπία έχουν αντικειμενικό χαρακτήρα και δεν οφείλονται σε κόμματα, και πρόσθεσε ότι η ΝΔ κινδυνολογεί με την χρεοκοπία για να τρομοκρατήσει τον λαό, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ εγκληματεί όταν λέει πως αυτό είναι «μπλόφα», επειδή το λέει η ΝΔ.

«Η κρίση και η χρεοκοπία δεν είναι ''μπλόφα'', η χρεοκοπία θα εξαρτηθεί από την πορεία της ευρωζώνης, δεν λέμε ότι θα προκαλέσει την κρίση ο ΣΥΡΙΖΑ, το πρόβλημα είναι ότι δεν προετοιμάζει τον λαό, ενώ είναι αυταπάτη ότι η κρίση θα λυθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο, γιατί εκεί, το κάθε κράτος ενδιαφέρεται για τον εαυτό του», ανέφερε η κ. Παπαρήγα.

Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «στο πρόγραμμά του δεν υπάρχουν ούτε δικά του προεκλογικά (της 6ης Μαΐου) συνθήματα», ανέφερε ότι «μπαίνει στην ίδια λογική διαχείρισης της κρίσης εις βάρος του λαού, καθώς ενσωματώνεται στο σύστημα» και πρόσθεσε ότι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ταυτόσημα κόμματα, αλλά κανένα από τα δύο δεν θα οδηγήσει στην υπέρβαση της κρίσης με λύσεις υπέρ του λαού».

Η κ. Παπαρήγα είπε ότι αν η σωτηρία του λαού και της χώρας, εξαρτάτο από την συμμετοχή του ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση, θα συμμετείχε, καθιστώντας ταυτόχρονα απολύτως σαφές ότι με τη δεδομένη πολιτική δεν θα υπάρξει καμία σωτηρία, ενώ ταυτόχρονα η συμμετοχή του ΚΚΕ σε μια τέτοια κυβέρνηση θα αχρήστευε την δύναμη του κόμματος και την συμβολή του στην οργάνωση του λαού που θα έχει να αντιμετωπίσει πείνα και θα πρέπει να είναι οργανωμένος για να εξασφαλίσει ψωμί, ρεύμα, τρόφιμα και φάρμακα. «Δεν θέλουμε καθόλου να συμβεί κάτι τέτοιο, όμως ο λαός πρέπει να είναι έτοιμος» τόνισε η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, θέτοντας από την πλευρά της το ερώτημα «πράγματι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α θέλει σε μια κυβέρνηση το ΚΚΕ, ή θέλει να το απομονώσει;»

Αναφορικά με το ''ρεύμα'' που έχει δημιουργηθεί στο εκλογικό σώμα, εκτίμησε ότι ζούμε την περίοδο '79-'80, μόνο που τώρα το ρεύμα είναι πολύ πιο επιθετικό «μήπως και σώσει κάτι», πρόσθεσε ότι «κανένα κόμμα δεν θέλει την κρίση», ανέφερε ότι «ο καπιταλισμός που κάτω από την λαϊκή πάλη υποχρεώθηκε παλιότερα σε παραχωρήσεις, τώρα πλέον δεν μπορεί να παραχωρήσει τίποτα» και υπογράμμισε ότι «γι' αυτό είναι αναγκαία η ριζική ανατροπή του».

Τέλος, σε ερώτηση για τις αιτιάσεις της ΝΔ, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει για τα προβλήματα στην Υγεία, είπε ότι «δεν στέκει το επιχείρημα της ΝΔ», ενώ αναφερόμενη γενικά στην κατάσταση στην χώρα, είπε ότι «αν περιμένουμε να ζήσει ο ελληνικός λαός από τα δάνεια, καήκαμε».