Τα φάρμακα υψηλού κόστους για σοβαρές ασθένειες θα χορηγούνται στο εξής και από τα φαρμακεία των δημόσιων νοσοκομείων όλης της χώρας παράλληλα με τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, ενώ καταβλήθηκαν 75 εκατ. ευρώ για την εξόφληση των χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία για τον μήνα Μάρτιο. >>>
Οι ασθενείς θα πρέπει έγκαιρα να ειδοποιούν τα φαρμακεία των νοσοκομείων ώστε να γίνεται η παραγγελία των φαρμάκων τους.
Την ίδια στιγμή, προστίθενται στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ άλλα τέσσερα, τα οποία λειτουργούν στις Μονάδες Υγείας Αγίας Παρασκευής, Καλλιθέας, Περιστερίου και Χαλανδρίου, ενώ ολοκληρώνονται άμεσα οι εργασίες διαμόρφωσης των φαρμακείων των Μονάδων Υγείας Αλεξάνδρας και Τούμπας Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, η κατάσταση έχει ομαλοποιηθεί όσον αφορά τη χορήγηση φαρμάκων για ειδικές παθήσεις και συνολικά έχουν εξυπηρετηθεί περισσότεροι από 5.000 ασφαλισμένοι.
Ο ΕΟΠΥΥ καλεί τους συγκεκριμένους ασθενείς να επικοινωνούν με την τηλεφωνική γραμμή 184 προκειμένου να ενημερώνονται για τα σημεία από τα οποία θα προμηθεύονται τα φάρμακά τους.
Καταβλήθηκαν σήμερα 75.000.000 ευρώ για την εξόφληση των χρεών του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία για τον μήνα Μάρτιο. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας, τις επόμενες μέρες θα καταβληθεί η σχετική δαπάνη και του Απριλίου.
Παράλληλα, έχουν βγει τα εντάλματα για την πληρωμή των δαπανών του ΕΟΠΥΥ για την εξόφληση έως και τον Μάρτιο των συμβεβλημένων γιατρών, των ιδιωτικών κλινικών, των μονάδων αιμοκάθαρσης και των ιδιωτικών διαγνωστικών κέντρων. Επίσης, ανάλογες ενέργειες έχουν γίνει για την καταβολή μέρους των δαπανών των κρατικών νοσοκομείων.