Την ώρα που η Ελλάδα βράζει στο ζουμί της και ακούγονται ευχολόγια για ανάπτυξη, σενάρια για επιστροφή στη δραχμή κι άλλα αριστερολυρικά, η γειτονική Τουρκία συναρμολογεί 500 ελικόπτερα τύπου Μπλακ Χοκ για τη διεθνή αγορά... >>>


Διαβάζω: 
Σε φάση υλοποίησης προχωρά η συμφωνία της Τουρκίας με την αμερικανική εταιρεία Sikorsky Aircraft για αγορά 107 ελικοπτέρων Blackhawk από τις τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις και τη συναρμολόγηση στην Τουρκία 500 ακόμα ελικοπτέρων για τη διεθνή αγορά.
Σύμφωνα με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Τουρκία, Francis J. Ricciardone, το τουρκικό εργοστάσιο θα κατασκευάσει συνολικά 600 ελικόπτερα Blackhawk, με την πλειονότητα αυτών να προορίζεται για τη διεθνή αγορά. Η αμερικανική εταιρεία κέρδισε το συμβόλαιο αξίας 3,5 δις δολαρίων τον Απρίλιο του 2011 και ο κύριος συνεργάτης της στην Τουρκία θα είναι η εταιρεία Alp Aviation.
Αν και το πρόγραμμα βρίσκεται στη φάση της σταδιακής προετοιμασίας για την έναρξη της παραγωγής, δεν έχει ανακοινωθεί μέχρι σήμερα η ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας.
Και θυμάμαι:

ΕΛΒΟ: Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων. Μια εταιρία που έβγαζε κέρδη και διαλύθηκε. Με ευθύνη της κεντρικής εξουσίας. Και, σίγουρα, όχι των εργαζομένων. Όσο για την τωρινή κραταιά Αριστερά, δεν τη στήριξε ούτε λεπτό. Ο τότε ΣΥΡΙΖΑ έβλεπε, απλά, σε αυτήν, μια πολεμική βιομηχανία. Κι όχι μια ελληνική προσπάθεια...