«Η πολιτική που έχει στο πρόγραμμά του ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τελείως ανεφάρμοστη και εάν ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρήσει να την εφαρμόσει στην πράξη, τότε πολύ γρήγορα θα μας οδηγήσει σε μεγάλες περιπέτειες. Αυτό που >>>

χρειάζεται η Ελλάδα σήμερα, είναι μια ισχυρή, σταθερή κυβέρνηση που θα συζητήσει με την Ευρώπη το πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων και θα προτείνει συγκεκριμένες και εφαρμόσιμες προτάσεις που θα βελτιώσουν την σημερινή κατάσταση, χωρίς να θέτουν σε κίνδυνο την ύπαρξη της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωζώνη. Αυτή την προοπτική μπορεί να την εγγυηθεί μόνο η Νέα Δημοκρατία». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων χθες, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στο BBC και συγκεκριμένα στο δημοσιογράφο Paul Moss, που βρίσκεται στην Ελλάδα για την κάλυψη της εκλογικής αναμέτρησης.

Κατά τη συνέντευξη ο κ. Τζιτζικώστας, απαντώντας στο ερώτημα, τι σημαίνει βελτίωση των όρων της συμφωνίας, τόνισε ότι είναι απαραίτητη η αλλαγή πολιτικής μέσα από στοχευμένα μέτρα που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και θα κλείσουν τον κύκλο της ύφεσης για να βελτιωθεί η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας. Στην ερώτηση ποιος ευθύνεται για την κατάσταση που έχει περιέλθει η Ελλάδα σήμερα ο κ. Τζιτζικώστας απάντησε ότι οι ευθύνες ανήκουν σε όλες τις μεταπολιτευτικές Κυβερνήσεις από το 1974 μέχρι και σήμερα. Ολόκληρη η συνέντευξη του κ. Τζιτζικώστα θα μεταδοθεί το βράδυ της Παρασκευής στο BBC και την εκπομπή The World Tonight.