Φυτεία με 580 δενδρύλλια κάνναβης καμουφλαρισμένα μέσα σε ελαιόδεντρα, εντοπίσθηκε στην αγροτική τοποθεσία ''Μπαΐση'' του δημοτικού διαμερίσματος Κρουσώνα του δήμου Μαλεβιζίου. >>>Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου μετά από πληροφορίες που είχαν, εντόπισαν τη φυτεία μέσα σε ελαιόφυτο σε σημείο με φυσική περίφραξη αλλά και τεχνητή, από κλαδιά ελαιόδεντρων, καθιστώντας έτσι δύσκολο τον εντοπισμό της. Μέσα σε αυτό εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν, 580 δενδρύλλια κάνναβης, επιμελώς καλλιεργημένα ύψους από 0,30 μ έως 1,10 μ.
 
Επίσης, μέσα σε λάκκο της φυτείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 λευκά πλαστικά ποτήρια μιας χρήσης με χώμα, μέσα στα οποία υπήρχαν μικρά δενδρύλλια κάνναβης, μήκους από 5 έως 10 εκ. Κατά την έρευνα στον χώρο, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας πλήρης μηχανισμός αυτόματου ποτίσματος, ο οποίος είχε τοποθετηθεί για την άρδευση των δενδρυλλίων.

Το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου έχει προχωρήσει σε εκτεταμένες έρευνες στην ευρύτερη περιοχή, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.