Είναι φορές που η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται τελικά... Που ο "Δαυίδ" υποκύπτει στην ανωτερότητα του "Γολιάθ"... Που η τύχη δεν σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα αντί για σένα, αλλά σε αφήνει μόνο σου... Φορές που η μπάλα κάνει τα χατίρια και των δύο και που η κατοχή της μπάλας αποτυπώνει με απόλυτη ακρίβεια αυτό που διαδραματίζεται στο χορτάρι. >>>


Η Ελλάδα το πάλεψε, αλλά γνώρισε την ήττα από τη Γερμανία. Αντιστάθηκε μόλις δέχθηκε το πρώτο γκολ, άγγιξε το θαύμα όταν ισοφάρισε ο Σαμαράς και πάνω που άρχισε να πιστεύει στην έκπληξη, η σκληρή πραγματικότητα, την ξύπνησε από το όνειρο της πρόκρισης στα ημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Αποτινάσσοντας κάθε πολιτικό μανδύα, αδιαφορώντας για την παρουσία της "φράου" Μέρκελ στην κερκίδα των επισήμων και παλεύοντας κόντρα στην παράδοση που ήθελε τη Γερμανία να μην έχει χάσει ποτέ από την Ελλάδα στις τελευταίες οκτώ αναμετρήσεις των δύο ομάδων, οι παίκτες του Φερνάντο Σάντος, μπήκαν στο ματς για να μαγειρέψουν τη γνωστή συνταγή. Να κρατήσουν δηλαδή όσο γίνεται το μηδέν στα μετόπισθεν.

Κι όσο αντιστέκονταν, τόσο "τρελαίνονταν" οι Γερμανοί. Ευκαρία με τον Ρόις στο 11', με τον Κλόζε στο 18' και τον Σηφάκη να μπλοκάρει, με τον Οζίλ στο 23', τον Ρόις ξανά στο 24', τον Κλόζε και πάλι στο 25'.

Ο επιθετικός μονόλογος της Γερμανίας βρήκε αντίκρυσμα στο 39', όταν ο αρχηγός των "Πάντσερ",Φίλιπ Λάμ, έκανε με ωραίο σουτ το 1-0.

Η κατοχή της μπάλας ήταν 82% για τη Γερμανία και 18% για την Ελλάδα.

Οι Οζίλ (62), Σβαϊνστάιγκερ (50) και Λαμ (40) είχαν πιο πολλές επαφές με την μπάλα στο πρώτο μέρος απ' όλη την Εθνική μας ομάδα (40)!

Κι εκεί που όλοι έβλεπαν το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου, ήρθε ο Γιώργος Σαμαράςνα αναπτερώσει την όποια ελπίδα.

Το 1-1 για την Ελλάδα ήταν γεγονός, μετά από μπαλιά του Σαλπιγγίδη στον Σαμαρά και κοντινή προβολή του τελευταίου.

Οι Γερμανοί όχι απλά δεν πτοήθηκαν, αλλά ξέσπασαν.

Το επιθετικό τους παραλήρημα βρήκε αντίκρισμα πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί της Εθνικής. Ο Σάμι Κεντίρα στο 61' έκανε το 2-1, ενώ ο Κλόζε έγραψε το 3-1, επτά λεπτά αργότερα, για να υπογράψει το 4-1 ο Ρόις στο 74' με δυνατό σουτ.

Με πέναλτι στο 88' ο Δημήτρης Σαλμπιγγίδης μείωσε σε 4-2, μειώνοντας ταυτόχρονα και την πίκρα του αποκλεισμού.

Το ταξίδι στο Euro 2012 σταμάτησε στα προημιτελικά. Και κάθε άλλο παρά αποτυχημένο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί.

«Θα μπορούσε να κριθεί ως μία έκπληξη για μένα που η Ελλάδα έφτασε εδώ. Θα μπορούσε να κριθεί και ως κάτι κανονικό όμως», έλεγε ο Κριστιάν Καρεμπέ πριν ξεκινήσει το ματς. Κι αυτή είναι η αλήθεια... Η Ελλάδα είναι στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Είναι υπολογίσιμη δύναμη, έχει χαρακτήρα, ψυχή, δυνατότητες. Και κυρίως... μέλλον.

Εν αναμονή νέων προκλήσεων, μόνο μία λέξη μπορεί κανείς να πει στα παιδιά του Σάντος: "Ευχαριστώ".