Την άκαμπτη στάση τους συνεχίζουν οι φαρμακοποιοί της Αττικής, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ στην Αττική- πλην του Πειραιά- να συνεχίζουν να πληρώνουν τα φάρμακα τους, μέχρι το τέλος του Ιουνίου. >>>

Σε μία μαραθώνια και θυελλώδη συνεδρίαση, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής αποφάσισε αργά τη νύχτα τη συνέχιση των κινητοποιήσεων τους έως τις 30 Ιουνίου, ενώ χαρακτηριστικό της έντασης που επικράτησε είναι το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΦΣΑ Κώστας Λουράντος απείλησε με παραίτηση όταν διαπίστωσε ότι η πρόταση του για συνέχιση των κινητοποιήσεων, δεν ήταν εύκολο να περάσει με άνεση.

Οριακή ήταν και η πλειοψηφία με την οποία αποφασίσθηκε η συνέχιση των κινητοποιήσεων, καθώς 491 φαρμακοποιοί στήριξαν τη συνέχιση των κινητοποιήσεων, ενώ 478 την καταψήφισαν.

Κομβική θεωρείται, πάντως, για η στάση των φαρμακοποιών της Αθήνας, η ερχόμενη Δευτέρα οπότε αναμένουν να δουν στους λογαριασμούς τους τα χρήματα που τους οφείλει ο ΕΟΠΥΥ και αφορούν οφειλές μέχρι το τέλος του μήνα Απριλίου.

Σημειώνεται, επίσης, ότι πάρα την αντίθετη απόφαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, κάποιοι φαρμακευτικοί σύλλογοι της χώρας, όπως της Αχαΐας, της Ηλείας κ.α, συνεχίζουν και αυτοί τις κινητοποιήσεις, μέχρι νεωτέρας.