“Χωρίς καθυστέρηση” λένε ότι θα ολοκληρωθεί το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης, αλλά… ποιος τους πιστεύει; >>>

Αρχικά όλοι έλεγαν ότι τον Οκτώβριο του 2012 θα ταξιδεύαμε με μετρό. Στη συνέχεια, ο τότε υφυπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, ανακοίνωσε πως η βασική γραμμή θα ολοκληρωνόταν μέσα στο 2016. Χθες, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Χρήστος Τσίτουρας, διαμήνυσε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί χωρίς καθυστερήσεις το… Νοέμβριο του 2016… >>>

Οι δηλώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια σύσκεψης, παρόντος του υπηρεσιακού υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Σίμου Σιμόπουλου. “Θέλω να πιστεύω ότι θα επικρατήσει η σύνεση. Θα υπερβάλουμε εαυτόν για να τελειώσει το έργο μέσα στις προθεσμίες”, υποσχέθηκε ο κ. Σιμόπουλος.

Ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Α.Ε. Χρήστος Τσίτουρας, είπε ότι η παράταση του χρόνου ολοκλήρωσης του μετρό, αποδίδεται σε σειρά ζητημάτων, όπως η καθυστέρηση των έργων λόγω οικονομικής αδυναμίας του αναδόχου, η κωλλυσιεργία σε ό,τι αφορά τις απαλλοτριώσεις κα.

«Τα τεχνικά θέματα έχουν λυθεί και το έργο μπορεί να ολοκληρωθεί στα τέλη Νοεμβρίου του 2016», επιβεβαίωσε. Ξεκαθάρισε πάντως, ότι δεν τίθεται θέμα αναδιαπραγμάτευσης της σύμβασης και κάλεσε την ανάδοχο Κοινοπραξία να ανταποκριθεί στις συμβατικές υποχρεώσεις της, διότι, σε διαφορετική περίπτωση θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες.

“Από τούδε και στο εξής, οι μισθοί και οι οικονομικές υποχρεώσεις θα είναι κάτω από διαφορετικό καθεστώς. Η Αττικό Μετρό Α.Ε. θα βοηθήσει, όπως και στο παρελθόν, να τελειώσει το έργο –το συντομότερο δυνατόν”, είπε ο κ. Τσίτουρας.

Και η επίσχεση εργασίας καλά κρατεί 

Σε ό,τι αφορά τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο μετρό, οι οποίοι από χθες βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας διεκδικώντας δεδουλευμένα τριών μηνών, ο κ. Τσίτουρας ανακοίνωσε ότι η Αττικό Μετρό έως τα τέλη Ιουνίου θα καταβάλει τα οφειλόμενα (σσ: του αναδόχου) του Απριλίου και του Μαΐου, ενώ, όπως έχει γίνει γνωστό, από την Τρίτη, έχει αρχίσει η πληρωμή του Μαρτίου.

Οι εκπρόσωποι του Σωματείου Εργαζομένων στο κατασκευαστικό τμήμα του μετρό Θεσσαλονίκης δήλωσαν κατ’ αρχήν ικανοποιημένοι από τις δεσμεύσεις του κ. Τσίτουρα και αναμένεται να εισηγηθούν τη διακοπή της επίσχεσης εργασίας σήμερα το πρωί, στη γενική συνέλευση που προγραμματίζουν.

«Από λόγια έχουμε χορτάσει»

Ο γενικός γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων στο κατασκευαστικό τμήμα του μετρό Θεσσαλονίκης, Φώτης Μπέλλος, υπογράμμισε ότι «μέχρι τώρα κάναμε αρκετή υπομονή. Βάλαμε πλάτη, αλλά μέχρι ενός σημείου. Από εκεί και πέρα είναι θέμα επιβίωσης. Δεν μπορούν οι εργαζόμενοι να βάζουν από την τσέπη τους πετρέλαιο, για να κινηθεί το μηχάνημα. Από την άλλη, δεν μπορούμε να απειλούμε κάθε φορά με κινητοποιήσεις και επισχέσεις εργασίας, για να δίνεται λύση σε ένα πρόβλημα που δεν αφορά μόνο εμάς, αλλά όλους τους Θεσσαλονικείς».

«Αν δεν καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε το μετρό, που όπως λένε είναι το μοναδικό έργο στην Ελλάδα, που έχει εξασφαλισμένα τα λεφτά κατασκευής του, είμαστε για να μας…κλαίνε οι ρέγγες! Εδώ και τρεις μήνες, ζούμε ένα δράμα. Από λόγια έχουμε χορτάσει. Τώρα, μας είπαν, ότι η κατασκευαστική εταιρία, έχει ξεμπλοκάρει το θέμα των υλικών και ότι έχουν επιλυθεί τεράστια προβλήματα που υπήρχαν. Θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι πως δεν θα υπάρχει άλλη αναβολή», πρόσθεσε ο κ. Μπέλλος.

Σύσταση επιτροπής παρακολούθησης του έργου

Νωρίτερα, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, είχε προτείνει τη σύσταση επιτροπής παρακολούθησης του έργου του μετρό Θεσσαλονίκης, με τη συμμετοχή φορέων της πόλης, που θα συνεδριάζει κάθε μήνα και θα ελέγχει την πορεία του έργου, πρόταση με την οποία συμφώνησε και ο δήμαρχος.

«Η κατάσταση με τις καθυστερήσεις στο έργο έχει φθάσει στο μη περαιτέρω, η πόλη δεν αντέχει άλλο», είπε ο κ. Τζιτζικώστας. «Όταν κάποιοι έστηναν φιέστες με τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ, προσωπικά είχα προειδοποιήσει ότι με τον τρόπο που πορεύονταν, οδηγούσαν σε περιπέτειες την κατασκευή του έργου. Σήμερα δυστυχώς φτάσαμε στο παρά πέντε και όσο και αν κάποιους τους βολεύει, δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να ματαιωθεί ή να καθυστερήσει άλλο, αυτό το σημαντικό έργο για τη Θεσσαλονίκη», σημείωσε.

Όνειρα για τραμ και παράκτια συγκοινωνία

Την ίδια στιγμή που δεν είναι δυνατό να μπει ούτε ένα μέτρο γραμμής σε ένα έργο με τα χρήματά του εξασφαλισμένα, η δημοτική αρχή της Θεσσαλονίκης ονειρεύεται παράκτια συγκοινωνία, καθώς επίσης και τραμ!

Το θέμα έθεσε, για άλλη μία φορά, ο Γιάννης Μπουτάρης –στα λόγια, φυσικά. Όσο για το θέμα του μετρό, διαβεβαίωσε ότι “τα χρονοδιαγράμματα… δεν αλλάζουν(!)”. Για να προσθέσει αμέσως: “Ελπίζουμε ότι αν υπάρχει ρευστότητα για να καλυφθεί το έργο, θα προχωρήσει”…

Στη σύσκεψη, εκτός του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη και του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Απόστολου Τζιτζικώστα, συμμετείχαν ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων Γιάννης Οικονομίδης, οι αντιδήμαρχοι Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέας Κουράκης και Περιβάλλοντος, Ποιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων, Κωνσταντίνος Ζέρβας, καθώς επίσης ο εντεταλμένος Σύμβουλος της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αντώνης Μπάμιατζης.