Οι εκλογές θα διεξαχθούν απο τις 7 το πρωί εως τις 7 το απόγευμα, στα ίδια εκλογικά τμήματα και με τους ίδιους εκλογικούς καταλόγους που διεξήχθησαν οι εκλογές της 6ης Μαίου, χωρίς σταυρό προτίμησης για τους υποψήφιους βουλευτές, καθώς εκλέγονται με λίστα. >>>
Απαραίτητο έγγραφο για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος είναι η αστυνομική ταυτότητα ή προσωρινή βεβαίωση της αρμόδιας Αρχής ή διαβατήριο ή άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων.

Δικαίωμα ψήφου έχουν οσοι Έλληνες και Ελληνίδες έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους των δήμων και κοινοτήτων και δεν έχουν στερηθεί το δικαίωμα του εκλέγειν.

Οι περίπου 95.000 ετεροδημότες, που θα ψηφίσουν στον τόπο κατοικίας τους, θα ψηφίσουν όπως ακριβώς είχαν κάνει στις προηγούμενες εκλογές, εφόσον είχαν κάνει αίτηση εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 2012. Σύμφωνα με τη Singular Logic, ασφαλής εκτίμηση για το τελικό αποτέλεσμα θα υπαρχει περίπου στις 9:30 αυριο το βράδυ .

Ανοιχτά θα είναι σημερα εως τις 6 το απογευμα και αυριο 7 το πρωι με 7 το απογευμα τα Γραφεία Ταυτοτήτων, για όσους θέλουν να εκδώσουν νέα ή να αντικασταστήσουν την παλιά τους ταυτότητα, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Εν τω μεταξύ, επιστρέφονται οι άδειες οδήγησης, οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας, για τη διευκόλυνση των πολιτών.