Πρωταθλητής Ελλάδας στο μπάσκετ μετά από 15 χρόνια στέφθηκε σήμερα ο Ολυμπιακός στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό με 82-76. >>>
Στον τελικό των τελικών των play-off της Α1 παίχτηκε μπάσκετ υψηλού επιπέδου και παρά τη διαρκή πρωτοπορία των πειραιωτών στο σκορ το παιχνίδι δεν κρίθηκε παρά στο τελευταίο λεπτό όταν ο Ολυμπιακός επανήλθε στο +6, προβάδισμα που διατήρησε μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού.
Ο Σπανούλης ήταν ο MVP του παιχνιδιού σημειώνοντας 24 πόντους και οδηγώντας τους πειραιώτες στην πολυπόθητη νίκη ενώ οι Ντόρσεϊ, Λο και Παπανικολάου βοήθησαν καθοριστικά χωρίς αυτό να σημαίνει ότι υπήρξε κάποιος παίχτης του Ολυμπιακού που να υστέρησε.
Από τον Παναθηναικό ξεχώρισε ο Καλάθης ενώ η υπόλοιποι κινήθηκαν μεν σε υψηλά επίπεδα χωρίς ωστόσο να  μπορέσουν να συνεισφέρουν το κάτι παραπάνω που θα έδινε τη νίκη. Καθοριστική ήταν η αστοχία του τελευταίου δίλεπτου όταν ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να κάνει την τελευταία έφοδοέχοντας προηγουμένως μειώσει στους 4 πόντους τη διαφορά.
 Στα αποδυτήρια του ΣΕΦ επικράτησε πανδαιμόνιο με τους αδελφούς Αγγελόπουλους να συμμετέχουν στο μπουγέλο με σαμπάνιες φορώντας μπλουζάκια με το λογότυπο της ομάδας που έγραφαν «ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2012».
Παρατράγουδο σε αυτή τη γιορτή του μπάσκετ ήταν η παρουσία ανεγκέφαλων που πέταξαν αντικείμενα στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου του ΣΕΦ και έσπασαν τζάμια με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί ποτέ η ενημέρωση των συντακτών.