Το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε να παρουσιάζει ο Αλέξης Τσίπρας στις 12:00 το μεσημέρι στον Πολυχώρο Αθηναϊδα, το οποίο προβλέπει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις και υποσχέσεις ότι δε θα επιβληθούν νέοι φόροι. >>>Η παρουσίαση θα γίνει σε τέσσερις θεματικές παρεμβάσεις στους τομείς: Οικονομία, Κοινωνικό Κράτος – Εργασία, Δημοκρατία – Πολιτικό Σύστημα, Εξωτερική Πολιτική και Αμυνα 
Στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται κατάργηση των εφαρμοστικών νόμων του Μνημονίου και κυρίως εκείνων για τις μειώσεις μισθών, συντάξεων αλλά και τα εργασιακά. Το πρόγραμμα προβλέπει μεταξύ άλλων επαναφορά του κατώτατου μισθού στα επίπεδα πριν από το Μνημόνιο ΙΙ, κατάργηση των χαρατσιών και επιβολή φόρων μόνο για όσους έχουν μεγάλη περιουσία προβλέπει μεταξύ άλλων. «Δε θα βάλουμε νέους φόρους στη μεγάλη πλειοψηφία. Θα βάλουμε εκεί που υπάρχουν ενδείξεις φοροδιαφυγής, εισφοροδιαφυγής και μεγάλη περιουσία» δήλωσε ο Γιάννης Μηλιός, υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.
Στην παρουσίαση θα υπάρξει αναφορά για το δημόσιο έλεγχο στρατηγικών τομέων της οικονομίας, όπως η ΔΕΗ, αλλά σε μακροπρόθεσμη βάση. Όσον αφορά στις τράπεζες, ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα διαφωνεί με την ανακεφαλαιοποίηση αλλά θέλει αυτή, σύμφωνα με πληροφορίες, να γίνει με κοινές μετοχές με δικαίωμα και όχι χωρίς ψήφο.