Την αυλαία του άνοιξε το πολυαναμενόμενο Sani Gourmet Festival στη Χαλκιδική, με πρωταγωνιστές για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τους εκλεκτούς ζύθους της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. >>>
Το φεστιβάλ - θεσμός στον ελληνικό και διεθνή χώρο της γαστρονομίας, στο οποίο έδωσε και φέτος το «παρών» η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, αποτέλεσε σημείο συνάντησης για τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας.

Με θέμα «Η Νέα Ελληνική Κουζίνα 2», το ταξίδι στην ελληνική γαστρονομία συνεχίζεται με επιτυχία και το 2012. Με προϋπόθεση για την συμμετοχή των σεφ, τη χρήση πρώτων υλών που παράγονται σε ακτίνα 100 μιλίων από το Sani Resort, οι γαστριμαργικές δημιουργίες για τη φετινή χρονιά επικεντρώθηκαν στην ανάδειξη της οικολογικής και οικονομικής διάστασης, μέσω της φιλοσοφίας του 100 Mile Practice.
Τα δεκατέσσερα πρωτότυπα μενού, τα οποία συμμετείχαν στο φεστιβάλ, συνδυάστηκαν ιδανικά, με την καθοδήγηση του κριτικού γεύσης Δημήτρη Αντωνόπουλου, με αγαπημένες μπίρες όπως Heineken, ΒΙΟΣ 5, McFarland, Duvel, Erdinger, Chimay αλλά και πολλές άλλες από την πλούσια γκάμα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας. Στα εστιατόρια Ouzeri, Tomata, Sea You Up, Water & Byblos Restaurant, οι καλεσμένοι είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν τις ανατρεπτικές γευστικές συζυγίες που προέκυψαν.
Τέλος, η Amstel Premium Pilsener υποστήριξε το ιδιαίτερα επιτυχημένο πάρτι έναρξης του φεστιβάλ την Κυριακή 13 Μαΐου στον ειδυλλιακό χώρο του Sea You Bar. Οι εκλεκτοί προσκεκλημένοι, σεφ και λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας, δοκίμασαν υπέροχες θαλασσινές γεύσεις συνδυασμένες με την πλούσια ισορροπημένη γεύση της «χρυσαφένιας» Amstel Premium Pilsener.
Η συμμετοχή της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στο Sani Gourmet Festival εντάσσεται στο πρόγραμμα «Love Beer».