Σάλο έχει προκαλέσει τον τελευταίο καιρό η υπόθεση με τις οροθετικές ιερόδουλές στη χώρα μας. Ο πανικός που έχει προκληθεί είναι τεράστιος κυρίως για τους άντρες οι οποίοι συνευρέθηκαν με >>>τις συγκεκριμένες γυναίκες αλλά και για όλο τον κόσμο,αφού ήρθε έντονα  στο προσκήνιο το θέμα του AIDS.

     Το AIDS είναι ένας ιός,ο οποίος μέχρις στιγμής δεν αντιμετωπίζονταν με κάποια ιατροφαρμακευτική χορήγηση.Ωστόσο εικοσιδύο ειδικοί επιστήμονες στις ΗΠΑ,που αποτελούν μια ανεξάρτητη επιτροπή ζητούν από την αμερικάνικη Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων(FDA) να επιτρέψει την κυκλοφορία στην αγορά του φαρμάκου Truvada,της πρώτης προληπτικής θεραπείας κατά του AIDS.
      Με ψήφους 19 υπέρ και 3 κατά οι ειδικοί συνέστησαν το φάρμακο να χρησιμοποιείται για την προληπτική θεραπεία ομοφυλόφιλων ανδρών οι οποίοι δεν έχουν μολυνθεί με τον ιό HIV. Με 19 ψήφους υπέρ, 2 κατά και μια αποχή για την πώληση του Truvada σε ζευγάρια, που ο ένας από τους δύο είναι οροθετικός και τέλος με 12 ψήφους υπέρ, 8 κατά και δύο αποχές για την πώληση σε "άλλους ανθρώπους που διατρέχουν κίνδυνο να μολυνθούν εξαιτίας της σεξουαλικής τους δραστηριότητας".
       
       Το Truvada είναι ένας συνδυασμός δύο αντιρετροϊκών φαρμάκων και ήδη συνταγογραφείται σε ανθρώπους που έχουν προσβληθεί από τον ιό του AIDS.
       Η αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου φαρμάκου ως προληπτική θεραπεία αποδείχθηκε μετά τις κλινικές δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν από τον Ιούλιο του 2007 ως τον Δεκέμβριο του 2009 σε έξι χώρες, ανάμεσά τους οι ΗΠΑ, η Βραζιλίας και η Νότια Αφρική και χρηματοδοτήθηκαν από τα Αμερικανικά Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δοκιμών, το φάρμακο μειώνει κατά 44% τον κίνδυνο μόλυνσης στους ομοφυλόφιλους άντρες, οι οποίοι χρησιμοποιούν προφυλακτικό.
Επίσης, όπως προκύπτει από άλλη κλινική δοκιμή, το Truvada μείωσε κατά 75% τον κίνδυνο μόλυνσης στα ζευγάρια που ο ένας από τους δύο είναι οροθετικός
       H  FDA δεν είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει τις συστάσεις των ειδικών αλλά συνήθως το κάνει.
        Το AIDS αποτελεί ένα μεγάλο πρόβλημά με πολλές κοινωνικές διαστάσεις.Η αντιμετώπιση του  είναι πολύ σημαντική σε μια εποχή που ο ιός προσβάλει όλο και περισσότερους ανθρώπους.Κι αυτό γιατί οι ηθικοί φραγμοί των ανθρώπων έχουν χαλαρώσει τόσο πολύ και η σεξουαλική επαφή έχει γίνει τόσο φθηνή κι απρόσωπη,ώστε οι πιθανότητες να κολλήσει κάποιος τον ιό αυξάνονται συνεχώς.
Ας μην ξεχνάμε όμως ότι το AIDS δεν κολλάει μόνο με την σεξουαλική επαφή αλλά και με την κοινή χρήση μολυσμένης σύριγγας ναρκομανών.