Τελειωμό φαίνεται να μην έχει η κινδυνολογία από τα διεθνή ΜΜΕ. >>>Αυτή τη φορά το πρακτορείο Reuters σε δημοσίευμα του, αναφέρει ότι βρετανική εταιρεία προσφέρθηκε οικειοθελώς να τυπώσει δραχμές εάν και εφόσον της ζητηθεί από την ελληνική κυβέρνηση. Όλα αυτά σε συνέχεια των δηλώσεων του Ευρωπαίου Επιτρόπου Εμπορίου, Karel De Gucht, ότι Κομισιόν και ΕΚΤ επεξεργάζονται σενάριο έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση που η Ελλάδα αναγκαστεί να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη. Σενάριο, το οποίο σπεύδει να "διευκολύνει" μεγάλη βρετανική εταιρεία.

Ο λόγος για την εκτυπωτική εταιρεία "De La Rue", που αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής εθνικών νομισμάτων. Η εταιρεία δήλωσε ότι είναι ήδη έτοιμη να τυπώσει δραχμές σε περίπτωση που τις ζητηθεί από τις ελληνικές Αρχές.

Η "De La Rue" είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση στον κόσμο στην έκδοση πλαστικού χρήματος και την εκτύπωση χρήματος κατά παραγγελία κεντρικών τραπεζών.

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Reuters και θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, η εταιρεία θα μπορούσε εφόσον κληθεί να βοηθήσει την χώρα συνεργαζόμενη με τις αντίστοιχες ελληνικές εταιρείες σε περίπτωση επιστροφή της στην δραχμή.

Ο αναλυτής της Panmur, Πολ Τζόουνς, δήλωσε μάλιστα ότι η εταιρεία θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί σε περίπτωση φόρτου εργασίας των ελληνικών εκτυπωτικών εταιρειών και υπενθυμίζει το γεγονός ότι ο οίκος Fitch υποβάθμισε την ελληνική οικονομία.

Δηλώσεις που διατυπώθηκαν, παρά τις επίσημες διαψεύσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των σεναρίων για διακοπή της οικονομικής στήριξης που θα οδηγούσε σε έξοδο της χώρας από το ευρώ. Κάτι που επιβεβαιώθηκε άλλωστε για "στόματος" του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ολιβιέ Μπαγί.

Να σημειωθεί ότι οι επενδυτές έχουν "προβλέψει" ενδεχόμενες παραγγελίες κι έχουν ωθήσει την μετοχή της De La Rue 11% υψηλότερα τον τελευταίο μήνα.