Η ερμηνεία που έχει τραβήξει τα βλέμματα στις Κάννες μέχρι στιγμής είναι εκείνη του Ανιέλο Αρένα, πρωταγωνιστή της ταινίας Reality του Ματέο Γκαρόνε. >>>Ο πρωταγωνιστής δεν βρισκόταν στην Κρουαζέτ για να περπατήσει στο κόκκινο χαλί. Κι αυτό γιατί εδώ και δύο δεκαετίες βρίσκεται στη φυλακή.

Οι κριτικοί δηλώνουν ενθουσιασμένοι από τον Αρένα που ερμηνεύει έναν ψαρά από τη Νάπολι που παθαίνει εμμονή με ένα ριάλιτι σόου και προσπαθεί να συμμετάσχει σε αυτό πάση θυσία.

Πολλοί έμειναν έκπληκτοι από το γεγονός ότι ο ζωντανός και συμπαθέστατος άνθρωπος που έβλεπαν στη μεγάλη οθόνη έχει καταδικαστεί για φόνο. Ο Αρένα ασχολείται πάντως με την υποκριτική εδώ και καιρό.

Συμμετέχει στη θεατρική ομάδα της φυλακής όπου κρατείται, αλλά δεν είχε μέχρι σήμερα εμφανιστεί ποτέ σε μεγάλου μήκους ταινία. «Ήθελα να εμφανιστεί στο Gommorrah αλλά ο δικαστής δεν το επέτρεψε» είπε ο Ιταλός σκηνοθέτης, Ματέο Γκαρόνε. «Λάβαμε την έγκριση να εμφανιστεί στην ταινία, αλλά δεν του επετράπη να έρθει εδώ στις Κάννες» πρόσθεσε.

Ωστόσο, ο σκηνοθέτης είπε ότι ο Αρένα δεν είναι και τόσο στεναχωρημένος, καθώς η επιτυχία της ταινίας σημαίνει ότι θα μπορέσει να συνεχίσει την καριέρα του ως ηθοποιός.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που δεν αποκλείουν να κερδίσει ο Αρένα βραβείο ερμηνείας.