Η Ελλάδα πρέπει να έχει κυβέρνηση με εθνικό σκοπό, κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας βάσει προγραμμάτων που θα κατατεθούν τώρα, δήλωσε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, μιλώντας στην τηλεόραση της ΝΕΤ, ενώ υπογράμμισε ότι «για μας δεν τίθεται θέμα πρωθυπουργίας Σαμαρά ή Βενιζέλου». >>>Ο κ. Καμμένος είπε πως εντός της εβδομάδας οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα ζητήσουν να γνωστοποιηθεί η πραγματική εικόνα της οικονομίας, να ειπωθεί η αλήθεια στους Έλληνες, καθώς τίθενται εκβιαστικά διλήμματα για τις 17 Ιουνίου. 
Επίσης, ανακοίνωσε ότι εντός της ημέρας θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο η πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για έναν ειδικό λογαριασμό όπου θα συγκεντρώνονται οι οφειλές των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με μία λογική προσαύξηση του ύψους 8% το χρόνο. 
Τώρα μιλάνε για αναδιαπραγμάτευση, πολιτικοί που μέχρι πρότινος εκβίαζαν, είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, εκτιμώντας ότι το μνημόνιο έγινε επίτηδες για να εξαθλιωθεί ο Έλληνας και να δημευθεί η δημόσια περιουσία, ενώ σχετικά με το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος είπε χαρακτηριστικά: «Για να πας το μνημόνιο σε δημοψήφισμα, θα πρέπει να ισχύει νομικά. Το πρώτο μνημόνιο δεν ήρθε ποτέ στη Βουλή». 
Ο κ. Καμμένος είπε ότι πρόθεση του κόμματός του είναι τα νομικά κείμενα του μνημονίου να καταγγελθούν νομικά και σε ό,τι αφορά τα οικονομικά να υπάρξει επιτροπή λογιστικού ελέγχου, τονίζοντας πως «είναι ανήθικο η Ελλάδα να δανείζεται μέσω τραπεζών και να πληρώνει πανωτόκια». 
Τέλος, σημείωσε πως ο δανεισμός έχει να κάνει με την πληρωμή των υποχρεώσεων που προέκυψαν από το μνημόνιο, προσθέτοντας ότι αν σταματήσουν να χρηματοδοτούν την Ελλάδα, δεν θα χρηματοδοτούν τον εαυτό τους.