Η Σαρία δεν μπορούσε να αντιληφθεί τον κόσμο γύρω της. >>>Οι γονείς της φώναζαν το όνομά της, αλλά εκείνη δεν ανταποκρινόταν... Όλα αυτά, μέχρι που στη ζωή τους μπήκε το iPad. Την απίστευτη ιστορία μοιράζεται ο ίδιος ο πατέρας της μικρής στο iReport.

Όπως λέει, αρχικά πίστευαν πως είχε πρόβλημα ακοής, όταν όμως την εξέτασαν και είδαν ότι δεν υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο, αποφάσισαν να πάνε την 2χρονη τότε Σαρία σε έναν ειδικό. Αυτά συνέβησαν το 2009.

Για τον γιατρό, ήταν ξεκάθαρα περίπτωση παιδιού με αυτισμό.

Το 2010, η Apple κυκλοφόρησε το iPad. Μέχρι τότε, ο μόνος τρόπος επικοινωνίας για τη Σαρία ήταν το κλάμα, ενώ δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξεις για να εκφράσει τα συναισθήματά της και να πει αυτά που σκέφτεται.

"Το iPad της έδωσε έναν έλεγχο, που δεν είχε πριν ποτέ. Τώρα, την βλέπουμε, ξέρει ότι όταν το πατάς, κάτι θα γίνει. Ξέρει ότι δεν χρειάζεται να κλαίει και ότι το μόνο που χρειάζεται είναι να δείχνει με το χέρι της", λέει ο πατέρας της.

Στην αρχή, της άρεσε να βλέπει ταινίες και να παίζει παιχνίδια. Σήμερα πλέον, με τη βοήθεια επαγγελματικής θεραπείας στο σπίτι, η Σαρία μπορεί να γράφει ακόμη και σύντομες προτάσεις, για να πει τι θέλει.