Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε., κατά την υπ΄ αριθμ. 1042 συνεδρίασή του (Δευτέρα 14 Μαΐου 2012) ασχολήθηκε με τα ακόλουθα θέματα: >>>
Συζήτησε, μετά από ακρόαση εκπροσώπων της ΠΟΣΠΕΡΤ το ζήτημα της υπογραφής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Τα μέλη του Δ.Σ. εξέφρασαν την πρόθεσή τους να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, να μην θιγούν περαιτέρω οι αποδοχές των εργαζομένων, έθεσαν τις κατευθυντήριες γραμμές και εξουσιοδότησαν τον Διευθύνοντα Σύμβουλο να προχωρήσει σε διαπραγματεύσεις με τους νόμιμους εκπροσώπους των εργαζομένων. Ο Διευθύνων Σύμβουλος θα επανέλθει στο επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο με συγκεκριμένη πρόταση.

Ενέκρινε το σχέδιο Κανονισμού Διενέργειας Προμηθειών της ΕΡΤ Α.Ε. και εξουσιοδότησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο να το αποστείλει στον αρμόδιο Υπουργό προς έγκριση.

Ενέκρινε τη μίσθωση κτιρίου στον Γέρακα για τις ανάγκες αποθήκευσης του ψηφιοποιημένου και μη υλικού του Εθνικού Οπτικοακουστικού Αρχείου, έναντι μηνιαίου μισθώματος 3.240 ευρώ για χρονικό διάστημα πέντε ετών, με έναρξη μισθώσεως την 05/12/2011.

Αποφάσισε ομόφωνα να συνεχίσει την προσπάθεια διεύρυνσης των σχέσεων της εταιρίας με τοEURONEWS, με στόχο να ενταχθεί η ελληνική γλώσσα στο πρόγραμμα του ευρωπαϊκού ενημερωτικού δικτύου.

Ενέκρινε την επανένταξη της εσωτερικής τηλεοπτικής παραγωγής (24 επεισόδια) ERTWorld Europe στο νέο πρόγραμμα της ERTworld. Το ανώτατο προϋπολογισθέν κόστος ανά εκπομπή, ανέρχεται σε 2.812,04 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Ενέκρινε την επανένταξη της εσωτερικής τηλεοπτικής παραγωγής (261 επεισόδια) NEWS 4U στο νέο πρόγραμμα της ERTworld. Το ανώτατο προϋπολογισθέν κόστος ανά εκπομπή, ανέρχεται σε 505,90 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Αποφάσισε τη διενέργεια ανοικτού διεθνούς Διαγωνισμού για την ανάδειξη εταιρείας που θα αναλάβει τη διαφημιστική προβολή του συνόλου των δραστηριοτήτων της ΕΡΤ Α.Ε. Παράλληλα, αποφασίστηκε η παράταση της συνεργασίας με την εταιρεία που έχει αναλάβει μέχρι στιγμής την διαφημιστική προβολή της ΕΡΤ, για το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί έως την κατακύρωση του έργου σε ανάδοχο διαφημιστική εταιρεία.

Ενέκρινε την εκτέλεση της παραγωγής σειράς εκπομπών με τίτλο «ΦΩΤΟΣΦΑΙΡΑ» (13 επεισόδια), ενόψει της νέας τηλεοπτικής περιόδου 2012 – 2013. Το κόστος ανά επεισόδιο ανέρχεται σε 10.980 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Ενέκρινε την εκτέλεση της παραγωγής σειράς εκπομπών με τίτλο «9+1 ΜΟΥΣΕΣ» (13 επεισόδια). Το κόστος ανά επεισόδιο ανέρχεται σε 9.690 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Ενέκρινε την προμήθεια τεχνολογικού εξοπλισμού από εταιρεία, μετά από τον υπ΄ αριθμ. 1466/12 Επαναληπτικό Διαγωνισμό για την «Προμήθεια δεκαπέντε (15) καμερών για τα studio της ΕΡΤ Α.Ε.», λόγω τεχνικής καταλληλότητας και συμφερότερης προσφοράς.

Αποφάσισε τη διενέργεια ανοικτού Διαγωνισμού, με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας για την προμήθεια υπηρεσιακών συνδέσεων. Η ετήσια προϋπολογισθείσα δαπάνη ανέρχεται στο ποσό των 220.000 ευρώ (πλέον Φ.Π.Α.) και η διάρκεια της σύμβασης ορίζεται για δύο χρόνια με δυνατότητα παράτασης έως έναν επιπλέον χρόνο. Επίσης, αποφάσισε την παράταση, με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, της υπ’ αριθμ. 3000/2008 σύμβασης με πάροχο υπηρεσιών κινητής τηλεφωνίας, μέχρι το πέρας του υπό διενέργεια διαγωνισμού.

Αποφάσισε τη ματαίωση των αποτελεσμάτων και την επανάληψη του υπ’ αριθμ. 1448/11 Ανοικτού Διαγωνισμού για την ανάδειξη φορέα παροχής υπηρεσιών στατιστικής κάλυψης αθλητικών γεγονότων και εκπομπών, με σκοπό την ευρύτερη συμμετοχή ενδιαφερομένων και την επίτευξη πιθανώς καλύτερου οικονομικού αποτελέσματος για την ΕΡΤ ΑΕ.

Ενέκρινε την, κατ’ εξαίρεση, χορήγηση άδειας παράλληλης απασχόλησης σε μουσικούς των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ, για τη συμμετοχή τους σε συγκεκριμένες συναυλίες της Ορχήστρας των Χρωμάτων.

Ενέκρινε την ανανέωση της παραγωγής σειράς εκπομπών με τίτλο «Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΕΙΚΟΝΩΝ» (14 επεισόδια). Το ανώτατο προϋπολογισθέν κόστος ανά επεισόδιο ανέρχεται σε 4.106 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Ενέκρινε την ανανέωση της παραγωγής σειράς εκπομπών με τίτλο «ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ» (70 επεισόδια). Το ανώτατο προϋπολογισθέν κόστος ανά επεισόδιο ανέρχεται σε 96,18 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Ενέκρινε την παραγωγή ενός επιπλέον επεισοδίου της σειράς ντοκιμαντέρ «ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΑΣ», με τίτλο «Ουμπέρτο Έκο – Β’ μέρος». Το κόστος του επεισοδίου ανέρχεται σε 6.305 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Ενέκρινε την τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 1025/27.12.11(Θ7) Απόφασης Δ.Σ., για τη «Μίσθωση ελληνικών κινηματογραφικών ταινιών από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου». Η τροποποίηση αφορά στον αριθμό των μεταδόσεων και τη μίσθωση τριών ταινιών.