Η πριγκίπισσα Diana έγινε "η θλιμμένη πριγκίπισσα", έγινε η "πριγκίπισσα του λαού", έγινε η αγαπημένη των παπαράτσι και μετά ένας μύθος. >>>Και τους μύθους ίσως δεν πρέπει να τους αγγίζεις. Αλλά προφανώς, αυτό δεν το γνώριζε η συγγραφέας Penny Junor, η οποία υπογράφει την πρόσφατη βιογραφία "Prince William: born to be king" - ένα βιβλίο που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

H Penny, κατηγορείται από τους Άγγλους, ως "αναίσθητη", "ψεύτρα", "δηλητηριώδης", ως "άνθρωπος που έφτιαξε το προφίλ της Camilla Parker". Κάποιοι, ισχυρίζονται ότι είναι πιθανότατα ερωτευμένη με τον πρίγκιπα Charles, μιας και στη βιογραφία του William, σκιαγραφεί ένα "σκοτεινό" πορτραίτο της πριγκίπισας δηλώνοντας ότι, βάσει των στοιχείων της, η Diana ήταν άρρωστη και νευρωτική, ζηλιάρα, ασταθής και ψεύτρα. Και, το κυριότερο, ότι ήταν κακή μητέρα.

O Charles είχε προσλάβει μια νταντά για τα παιδιά, την οποία η Diana απέλυσε, γιατί ο 4χρονος -τότε- William ήταν πολύ δεμένος μαζί της και αυτό ήταν κάτι που η μητέρα του δεν το άντεχε.

Σε μια άλλη περίπτωση, η Diana είχε πρόβλημα με μια άλλη νταντά, την οποία ο Charles είχε προσλάβει, μετά το χωρισμό τους. Τότε, είχε πέσει στα χέρια της μια φωτογραφία, που έδειχνε τον τέως σύζυγό της, να δίνει στη νταντά ένα φιλικό φιλί και είχε γίνει έξαλλη από ζήλεια.

H ειρωνεία είναι ότι ο William και ο Harry είχαν τη συγκεκριμένη νταντά, μέχρι και την ημέρα που σκοτώθηκε η μητέρα τους!

Σύμφωνα με τη βιογραφία, η Diana ήταν κακή μητέρα. Όπως σημειώνει η Junor: " Εννοείται πως η Diana δεν γνώριζε να είναι μητέρα. Έχασε τη δική της σε μικρή ηλικία. Η Diana ήταν ψυχικά άρρωστη. Η βουλιμία δεν υπήρχε στη ζωή της, μόνο για να παραμένει λεπτή".

Η συγγραφέας βέβαια συνδέει το γεγονός ότι η πριγκίπισσα δεν ήταν καλή μητέρα με τα άσχημα παιδικά της χρόνια. Η μητέρα της είχε χάσει έναν γιο, είχε ένα βίαιο γάμο και, όταν η Diana ήταν 6 ετών, αποφάσισε να φύγει με τον Peter Shadd Kydd. Η Diana δεν της ξαναμίλησε μέχρι το θάνατό της.