«Ζω οικολογικά, καθημερινά!» είναι το μήνυμα που θέλουν να περάσουν οι Θεσσαλονικείς στο "Green Party" που θα διοργανώσουν από την Τρίτη 5 έως και την Κυριακή 10 Ιουνίου στο πάρκο του Πεδίου του Άρεως, στο δήμο τους. >>>Το σύνθημα αυτό είναι αντιπροσωπευτικό του party,που σκοπός του είναι να περάσει στους πολίτες το μήνυμα ότι η φροντίδα για το περιβάλλον και η ποιότητα ζωής είναι έννοιες ταυτόσημες. Η έναρξη των εκδηλώσεων θα γίνει με σινεμά στο γρασίδι του πάρκου και την προβολή δύο ταινιών περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

Θα ακολουθήσει στις 6 και 7 Ιουνίου το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Αναζητώντας τον ελεύθερο χώρο» για μαθητές σχολείων και περιβαλλοντικά παιχνίδια όπως το κυνήγι θησαυρού.

Από τις 8 έως 10 του μήνα θα στηθούν στο πάρκο έκθεση αγροτικών παραδοσιακών προϊόντων και χειροτεχνημάτων από όλη την Ελλάδα, καθώς και έκθεση φωτογραφίας.

Στις 9 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί θεατρική οικολογική παράσταση, από ειδική ομάδα καλλιτεχνών, ενώ οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με μουσική το βράδυ της Κυριακής, 10 Ιουνίου. Οι είσοδος σε όλες τις δράσεις και τα εργαστήρια είναι ελεύθερη.

Εξάλλου, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 5 Ιουνίου ο δήμος Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα στο μνημείο της Ροτόντας.