Η τεχνολογία στην υπηρεσία του... εγκλήματος -και συγκεκριμένα στην υπηρεσία τοκογλύφου από το Καλοχώρι! >>>


Ένας 63χρονος Έλληνας, που είχε ενεχυροδανειστήριο αυτοκινήτων, ο οποίος συνελήφθη, χθες, από αστυνομικούς του Τμήματος Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, για «εκβίαση», «τοκογλυφία», παράβαση του Νόμου «προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα» και παράβαση του Νόμου «προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών», τοποθετούσε συσκευές gps στα αυτοκίνητα των “πελατών” του, για να τους εντοπίζει εύκολα!

Η αστυνομία έφθασε στη σύλληψή του, μετά από καταγγελία 36χρονου Έλληνα. Όπως είπε στην αστυνομία, από τα τέλη του 2010 έως και σήμερα, παρέλαβε από τον 63χρονο τμηματικά, το συνολικό χρηματικό ποσό των 11.400 ευρώ, με υψηλούς τόκους, για να ξοφλήσει αυτοκίνητο που είχε αγοράσει.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο 36χρονος αδυνατούσε να καταβάλει το αρχικό κεφάλαιο και τους τόκους -η δόση έφθανε τα... 3.200 ευρώ) με αποτέλεσμα ο 63χρονος να απαιτεί την καταβολή τους εκβιαστικά.

Ο νεαρός προσέφυγε στην Αστυνομία και κλείστηκε ραντεβού με τον τοκογλύφο -δήθεν για να του δοθεί η υψηλή δόση. Τα χρήματα προσημειώθηκαν και, μόλις ο 63χρονος πήρε τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα, αστυνομικοί που καραδοκούσαν, τον συνέλαβαν.

Κατά τη σύλληψη του 63χρονου διαπιστώθηκε, ότι είχε τοποθετήσει ηλεκτρονική συσκευή εντοπισμού θέσεως στο Ι.Χ.Ε. όχημα του 36χρονου, για να μπορεί να τον βρίσκει όποτε ήθελε!

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε, βρέθηκαν στο ενεχυροδανειστήριο αυτοκινήτων του συλληφθέντα:
  • Μια (1) καρτέλα στην οποία αναγράφονταν στοιχεία Ι.Χ.Ε. οχημάτων, στα οποία είχαν τοποθετηθεί σύστημα εντοπισμού θέσεως ( GPS ),
  • Δέκα ηλεκτρονικές συσκευές εντοπισμού θέσεως ( GPS ),
  • Εννέα φορτιστές ηλεκτρονικών συσκευών εντοπισμού θέσεως ( GPS ),
  • Δέκα  μπαταρίες ηλεκτρονικών συσκευών εντοπισμού θέσεως ( GPS ),
  • Ένα μπλοκ επιταγών και το χρηματικό ποσό των 4.730 ευρώ,
  • Έντεκα καρτέλες στις οποίες αναγράφονταν ημερομηνίες, ονόματα και χρηματικά ποσά,
  • 25 αντίγραφα γραμματίων είσπραξης από τραπεζικό υποκατάστημα,
  • Τέσσερις ασυμπλήρωτες συμβάσεις δανείων,
  • Ένα κινητό τηλέφωνο, πακέτα σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας και μια κεντρική μονάδα υπολογιστή.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.