Μια σειρά από εκδηλώσεις με ελεύθερη είσοδο, ή μειωμένο εισιτήριο για το κοινό, σας προτείνουμε για απόψε το βράδυ, στη Θεσσαλονίκη. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το αφιέρωμα του Βαφοπούλειου στο Μάνο Χατζηδάκη. >>>


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Με τίτλο «Εφιαλτικά γεγονότα, προβληματισμένα όνειρα» οι φωτογράφοι Μαρία Ιωαννίδου και Χριστίνα Μουδέλη εκθέτουν τις εικόνες τους μέχρι τις 20 Μαίου στον Πολυχώρο Εικόνας Κούνιο (Κομνηνών 24). 

Μια πρωτότυπη έκθεση φωτογραφίας με τη συμμετοχή των πολιτών και τίτλο «Το σαλόνι στους κοιτώνες!» εγκαινιάζουν σήμερα στο Πρώην πολιτιστικό κέντρο Δήμου Καλαμαριάς (Κομνηνών 60, πεζόδρομος Καλαμαριάς) ο δήμος Καλαμαριάς και το Πεδίο Δράσης Κόδρα. 

ΠΑΡΑΔΟΣΗ
Ανοίγει σήμερα τις πύλες της η έκθεση με παραδοσιακές ενδυμασίες σε μικρογραφία της Μαρίας Ιωαννίδου Βαχαβιόλου στον πολυχώρο τέχνης REMEZZO (Ν. Πλαστήρα 2, Αρετσού). Τα εγκαίνια θα γίνουν αύριο στις 8μμ, ενώ θα διαρκέσει μέχρι τις 25 Μαίου. 

ΜΟΥΣΙΚΗ 
Έργα του σπουδαίου έλληνα συνθέτη Μάνου Χατζιδάκι ερμηνεύουν στις 9μμ ο Ανδρέας Καρακότας και το Plaza Ensemble στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Καλλιτεχνικής Άνοιξης που διοργανώνει ο οργανισμός.  

ΒΙΒΛΙΟ 
Το νέο βιβλίο του Θωμά Κοροβίνη με τίτλο «Θεσσαλονίκη 1912-2012 – Μέσα στα στενά σου τα σοκάκια» παρουσιάζεται στις 7μμ στο Οξυγόνο (Ολύμπου 81) στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Θεσσαλονίκη: Μια πόλη 100 Μαίων». Θα μιλήσει ο συγγραφέας Δημήτρης Μίγγας.