Ως τραγωδία χαρακτήρισε την διαδικασία των πέναλτι ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, που ζήτησε να βρεθεί εναλλακτική λύση για να κρίνεται ο νικητής του αγώνα, μόλις μία εβδομάδα μετά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ που κατέκτησε στα πέναλτι η Τσέλσι. >>>

«Το ποδόσφαιρο μπορεί να είναι τραγωδία όταν οδηγείται στην διαδικασία των πέναλτι. Δεν θα πρέπει να κρίνεται ένας αγώνας με την εκτέλεση πέναλτι εναλλάξ από τις ομάδες, επειδή το ποδόσφαιρο χάνει έτσι την ουσία του», τόνισε ο Μπλάτερ σε συνέδριο της FIFA στη Βουδαπέστη και πρόσθεσε στη συνέχεια:

«Ενδεχομένως ο Φραντς Μπεκενμπάουερ με την ομάδα “Football 2014″, μπορεί να μας δείξει μια λύση, ίσως όχι σήμερα, αλλά στο μέλλον». Ο επίτιμος πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου είναι επικεφαλής της επιτροπής της FIFA «Task Force Football 2014», που έχει ως στόχο τη βελτίωση της ελκυστικότητας του ποδοσφαίρου και του ελέγχου των αγώνων σε μεγάλες διοργανώσεις και σε τομείς όπως οι κανονισμοί του παιχνιδιού, η διαιτησία, οι κανονισμοί των διοργανώσεων, το γυναικείο ποδόσφαιρο, ιατρικά θέματα και το fair play.