Την Πέμπτη προβλέπεται ηλιοφάνεια με νεφώσεις, που κατά τόπους θα είναι αυξημένες σε όλη τη χώρα, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα, όπου ο ουρανός θα είναι καθαρός. >>>Όσον αφορά στις βροχοπτώσεις, αναμένονται κάποια τοπικά φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες σε παραλιακές περιοχές της Θεσσαλίας, στη βόρεια Εύβοια και σε περιοχές τις κεντρικής Στερεάς. Τις θερμές ώρες τις ημέρας, δηλαδή από νωρίς το μεσημέρι και μετά, μπόρες με αστραπόβροντα αναμένονται στα ορεινά, στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας και σε ορεινές περιοχές της Κρήτης. Κατά τη διάρκεια των φαινομένων -λεγόμενων όμβρων- στα ορεινά, μικρή θα είναι η πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχοπτώσεων στις πεδινές περιοχές. Μέχρι το βράδυ τα νέφη, κυρίως στα νότια, θα διαλυθούν και θα έχουμε ξαστεριά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10..28 στα βόρεια, από 11..29 στα δυτικά και θα φτάσει τους 27-29 βαθμούς στη νησιωτική χώρα. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί και θα πνέουν σε εντάσεις 3-5 μποφόρ στο Ιόνιο και 4-6 και, τοπικά, 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Στην Αττική θα επικρατεί ηλιοφάνεια με λίγη συννεφιά, που το μεσημέρι - απόγευμα θα είναι κατά τόπους πιο πυκνή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17...28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Σαρωνικό θα είναι βόρειοι 3-5 μποφόρ και στα ανατολικά λίγο πιο ενισχυμένοι, φτάνοντας πρόσκαιρα τα 7 μποφόρ.

Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις και βροχές με αστραπόβροντα στα γύρω ορεινά, ενώ, μέσα στην πόλη, η πιθανότητα ψιλόβροχου είναι μικρή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15...28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα είναι δυτικοί - βορειοδυτικοί 2-4 μποφόρ.