Την Τρίτη, βροχές και τοπικές καταιγίδες αναμένονται στα ηπειρωτικά της χώρας. >>>Στα ανατολικά και νότια τμήματα θα υπάρχει ηλιοφάνεια και κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις. Οι νοτιάδες θα ενισχυθούν σημαντικά στο Αιγαίο, με την ένταση να φτάνει τα 5-7 μποφόρ, αλλά και στο Ιόνιο οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα είναι στα 3-5 μποφόρ και τοπικά μέχρι τα 6 μποφόρ στο βόρειο τμήμα. Η θερμοκρασία, που βρίσκεται ήδη σε καθοδική τάση, θα πέσει αισθητά, πλέον, σε όλη τη χώρα, με τον υδράργυρο να μην ξεπερνάει τους 24 με 25 βαθμούς. Πιο αναλυτικά, οι ελάχιστες και οι μέγιστες θερμοκρασίες για κάθε διαμέρισμα της Ελλάδας θα κυμανθούν:

Βόρεια: 8 έως 22°C.

Κεντρικά: 9 έως 24°C.

Δυτικά: 9 έως 19°C.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου: 15 έως 24°C.

Κρήτη: 14 έως 25°C.

Κυκλάδες: 14 έως 27°C.

Πελοπόννησος: 10 έως 24°C.

Στην Αττική προβλέπεται αυξημένη συννεφιά, με παράλληλη εκδήλωση βροχών. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου και οι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα έχουν ένταση στα 4-5 μποφόρ και πρόσκαιρα μέχρι και τα 6 μποφόρ στο Ν. Ευβοϊκό.

Βροχερός θα είναι ο καιρός και στην Θεσσαλονίκη, ενώ δεν αποκλείονται και οι τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, όχι πάνω από τα 4 και μέχρι τα 5 μποφόρ, στα ανοιχτά, ανατολικά του Θερμαϊκού.