Στις 11.47 το πρωί καταγράφηκε η τελευταία σεισμική δόνηση από το ίδιο επίκεντρο που "έδωσε" το σεισμό των 4,1 Ρίχτερ, ο οποίος αναστάτωσε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, σήμερα, τη Θεσσαλονίκη.>>>


Συνολικά έχουν καταγραφεί πάνω από 10 δονήσεις, από την ώρα του σεισμού των 4 Ρίχτερ, μεγέθους από 1,6 ως 2,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Να θυμίσουμε ότι, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, υπάρχουν δυο ενεργά ρήγματα, στην περιοχή Βούλγαρη και στην περιοχή του Ανθεμούντα, στην Περαία. Το ρήγμα της Περαίας, σύμφωνα με την ομάδα του καθηγητή Σπ. Παυλίδη, που το μελέτησε, προκλήθηκε από την υπεράντληση του υδροφόρου ορίζοντα. Η δραστηριότητά του ωστόσο έχει σταματήσει.

Υπάρχουν, επίσης, πέντε ανενεργά ρήγματα: Της οδού Αγίου Δημητρίου, που εκτείνεται προς την οδό Εγνατία, του ρέματος του Πεδίου του Άρεως, το οποίο και εντοπίστηκε από τις γεωτρήσεις του μετρό, το ρήγμα στο ρέμα του Κυβερνείου, της Νέας Ελβετίας, το οποίο -επίσης- εμφανίστηκε μετά τις γεωτρήσεις του μετρό Θεσσαλονίκης και το ρήγμα της Καλαμαριάς.

Υπάρχει, επίσης, ένα ακόμη ρήγμα στο νομό, το ρήγμα της Νέας Μεσήμβριας, για το οποίο δεν υπάρχουν μελέτες και οι ειδικοί επιμένουν να εξετασθεί.

Το μεγαλύτερο από αυτά είναι το ρήγμα της κοιλάδας του Ανθεμούντα, μήκους 35 χιλιομέτρων. Διασχίζει την περιοχή από το Μικρό Έμβολο, ως την Αγία Παρασκευή, περνώντας κάτω από την Περαία. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η δράση του ολοένα και εξασθενεί.