Εκατοντάδες "αγανακτισμένοι", μέλη του κινήματος "Καταλάβατε το Λονδίνο" συγκεντρώθηκαν σήμερα το απόγευμα στα σκαλιά του Καθεδρικού του Αγίου Παύλου, με την ευκαιρία της παγκόσμιας ημέρας δράσης του κινήματος. >>>

"Κάτω ο καπιταλισμός" και "Ο λαός πάνω από τα κέρδη" ήταν μερικά από τα συνθήματα που έγραφαν στα πανώ τους οι "αγανακτισμένοι" διαδηλωτές.
"Τα προβλήματα είναι πάντα εδώ, η κρίση χειροτερεύει", προειδοποίησε ο οικονομολόγος του Ινστιτούτου "Νέο Οικονομικό Ίδρυμα", Τζέιμς Μίντγουεϊ, μιλώντας στο πλήθος.
Στην ιστοσελίδα του κινήματος στο Facebook περίπου χίλια άτομα εξέφρασαν την πρόθεση να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις. Οι οργανωτές ζήτησαν από τους διαδηλωτές να έχουν μαζί τους αντίσκηνα, τα σύμβολα των καταλήψεων των "αγανακτισμένων".
Η μεγαλύτερη "κατασκήνωση" των Λονδρέζων αγανακτισμένων, στο προαύλιο του Καθεδρικού, διαλύθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο. "Το κίνημα έχει αλλάξει μορφή και διαδίδεται σε άλλους ανθρώπους", εκτίμησε ο Μίντγουεϊ.
Η Τζάκι Τέρνερ, γιατρός στην υποβαθμισμένη συνοικία Τάουερ Χάμλετς του ανατολικού Λονδίνου, υπερασπίστηκε
το δημόσιο σύστημα υγείας (NHS). "Υπάρχουν πολλά χρήματα για το NHS, αρκεί να μην τα σκορπάμε για να σώζουμε τράπεζες ή για να αγοράζουμε πυραύλους", υποστήριξε.
Οι Λονδρέζοι "αγανακτισμένοι" έδωσαν την Παρασκευή στη δημοσιότητα το "Μανιφέστο του Μαΐου" το οποίο κηρύσσει την αλλαγή του οικονομικού συστήματος, τον εκδημοκρατισμό οργανισμών όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τα Ηνωμένα Έθνη, την κατάργηση των φορολογικών παραδείσων και την επιβολή διεθνούς φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές.