Σημαντικά ενισχυμένη εμφανίζεται η ΝΔ, η οποία για πρώτη φορά καταγράφει προβάδισμα 5,7 ποσοστιαίων μονάδων έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής». >>>Πιο συγκεκριμένα, η ΝΔ προηγείται με 25,8% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που συγκεντρώνει το 20,1%. Τις δυνάμεις φαίνεται να διατηρεί το ΠΑΣΟΚ, με 13%, ενώ αντιθέτως συμπιέζονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, το ΚΚΕ, η Χρυσή Αυγή και σε μικρότερο ποσοστό η Δημοκρατική Αριστερά. 
Το ΚΚΕ εμφανίζεται τέταρτο κόμμα με 6,3% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 5,4%, η Δημοκρατική Αριστερά με 5,3% και η Χρυσή Αυγή με 5,2%.
Από τα κόμματα που έμειναν εκτός Βουλής στις 6 Μαΐου οι Οικολόγοι Πράσινοι συγκεντρώνουν ένα ποσοστό 2,1%, ενώ ο ΛΑΟΣ υποχωρεί στο 2%. Στο 2,4% καταγράφεται και η συμμαχία της Δράσης με τη Δημιουργία Ξανά. 
Από το κλίμα πόλωσης της προεκλογικής περιόδου φαίνεται ότι ενισχύεται ο Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος θεωρείται καταλληλότερος για πρωθυπουργός σε σύγκριση τόσο με τον Αλέξη Τσίπρα (40,3% έναντι 29,8%) όσο και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο (35,9% έναντι 32,6%). 
Η παραμονή στην Ευρωζώνη κρίνεται απαραίτητη ακόμη και υπό την απαίτηση της τήρησης των μέτρων του μνημονίου: Το 65,2% επιθυμεί «το ευρώ ακόμη και να πρέπει να τηρηθεί το μνημόνιο», ενώ το 24,4% ζητεί «έξοδο από το ευρώ αν δεν καταργηθεί το μνημόνιο».
Επίσης, το 43,6% προβλέπει ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2012 «θα καταφέρουμε να έχουμε μία σχετικά ομαλή πορεία», ενώ το 28,9% προβλέπει ότι «θα φτάσουμε σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις». 
* Η πανελλαδική έρευνα πραγματοποιήθηκε το διάστημα 23-24 Μαΐου σε δείγμα 1.016 ατόμων άνω των 18. Η συλλογή έγινε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων και βάσει ηλεκτρονικού ερωτηματολογίου. Μέγιστο σφάλμα: 3,07% με διάστημα εμπιστοσύνης: 95%.