Νέα προκλητική παρέμβαση Σόιμπλε: "Οι εκλογές θα κρίνουν την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ".  >>>Η συνεχιζόμενη ακυβερνησία στην Ελλάδα και oi επαναληπτικές εκλογές βυθίζουν την Ευρώπη στη δίνη της μαινόμενης κρίσης χρέους, σχολίασε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, υπονοώντας ότι οι εκλογές και η επακόλουθη ελληνική πολιτική θα κρίνουν την παραμονή της χώρας στην ευρωζώνη.

«Εάν η Ελλάδα και αυτή είναι η βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας των ψηφοφόρων, θέλει να παραμείνει στο ευρώ, τότε πρέπει να αποδεχτούν τους όρους των συμφωνιών», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σόιμπλε, απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο της συνέλευσης του Ecofin στις Βρυξέλλες.

«Διαφορετικά, η παραμονή στο ευρώ δεν είναι δυνατή. Κανένας υπεύθυνος υποψήφιος δεν μπορεί να το κρύψει αυτό από το εκλογικό σώμα», συμπλήρωσε ο κ. Σόιμπλε, εγείροντας εκ νέου το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας μας από το κοινό νόμισμα.

Τα σχόλια του κ. Σόιμπλε απήχησε και ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλε, σε μία γραπτή δήλωση που έστειλε στο πρακτορείο Bloomberg.

«Το διακύβευμα δεν είναι μονάχα η επόμενη ελληνική κυβέρνηση, είναι η δέσμευση του ελληνικού λαού στην Ευρώπη και το ευρώ», υπογράμμισε ο κ. Βεστερβέλε, χαρακτηρίζοντας το πολιτικό αδιέξοδο στην Ελλάδα ως «σοβαρή αντιξοότητα».

Ως αντίκτυπο της παρατεινόμενης πολιτικής κρίσης, το Χρηματιστήριο Αθηνών και οι μεγαλύτεροι ευρωπαϊκοί δείκτες σημείωσαν σημαντική πτώση χθες, ενώ οι ανήσυχοι επενδυτές στράφηκαν στα ασφαλή γερμανικά ομόλογα, μειώνοντας το κόστος δανεισμού του Βερολίνου.