Σε συνέντευξη τύπου που έδωσε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, η κ. Παπαρήγα κάλεσε τον εργαζόμενο να ενισχύσει το ΚΚΕ στις εκλογές «ώστε άμεσα στη Βουλή να φέρει την κατάργηση της δανειακής σύμβασης και του μνημονίου γιατί χωρίς κατάργηση δεν θα γίνει τίποτα. Θα ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις που δεν θα οδηγήσουν πουθενά». >>>
Η Αλέκα Παπαρήγα απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας μετεκλογικά. «Δεν μπορούμε με αντάλλαγμα κάποια υπουργεία να εξαπατήσουμε τον λαό», είπε η ΓΓ του ΚΚΕ και εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο ΣΥΡΙΖΑ εξαπατά τον λαό. Δεν θα κάνει όλα όσα ισχυρίζεται. Μου θυμιζει τον Ανδρέα Παπανδρέου που έλεγε ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ», είπε. 
Επανέλαβε ότι θα φέρει πρόταση νόμου στη βουλή για την απόρριψη του Μνημονίου, τονίζοντας οτι αν ΚΑΙ ο ΣΥΡΙΖΑ φέρει την ίδια πρόταση, θα την υπερψηφίσει. Σχολίασε ωστόσο δηκτικά λέγοντας, «αν την φέρει, τρυπήστε μου την μύτη».
Χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ, είπε η κ Παπαρήγα, γιατί ο λαός έχει ανάγκη από μια κυβέρνηση που θα τον απαλλάξει από τα δεσμά της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που θα κάνει τον λαό αφεντικό στον πλούτο που του ανήκει.
Εξεπέλυσε επίθεση ΚΑΙ στη ΝΔ, λέγοντας ότι από χθες έχουμε τον αντικομμουνισμό της ΝΔ και πρέπει να τον τσακίσουμε, να τον τσαλακώσουμε.