Η... παγκοσμιοποίηση πάει Βαφοπούλειο! Σταχυολογούμε, για σήμερα, την εκδήλωση με ομιλητές τον πρόεδρο του ΕΚΘ και τον γραμματέα βιβλιοθηκονόμων. Κατά τα λοιπά: >>>


Ο δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με εθελοντή οφθαλμίατρο προσφέρει δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις σε άπορους και ανασφάλιστους κατοίκους του δήμου Θεσσαλονίκης. Οι εξετάσεις θα γίνονται κάθε Τετάρτη στο χώρο των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου Θεσσαλονίκης (Μοναστηρίου 53-55, 3ος όροφος). Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στο 2310-509053 και 2310-509020.

Στις 10 π.μ., ο ΣΚΕΤΒΕ διοργανώνει φέτος Συμπόσιο Χαρακτικής στο οποίο θα συμμετέχουν χαράκτες της Θεσσαλονίκης και χαράκτες μέλη του συλλόγου, στους χώρους του ΣΚΕΤΒΕ, από τις τις 10.00 π.μ. - 14.00 μ.μ. Workshop Υψιτυπίας με τον χαράκτη Παναγιώτη Καλογιάννη και στις 17.00-21.00 μ.μ. Workshop Βαθυτυπίας με τον χαράκτη Δημήτρη Καρλαφτόπουλο.

Στις 5 μ.μ., ημερίδα με θέμα «Το Ευρωπαϊκό Έτος Ενεργού Γήρανσης και Αλληλεγγύης μεταξύ των Γενεών 2012» διοργανώνουν το Γραφείο Ενημέρωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, υπό την αιγίδα του δήμου Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στις 17.00 μ.μ. στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ, αίθουσα "Παύλος Ζάννας" (Πλατεία Αριστοτέλους 10, 5ος όροφος).

Στις 7 μ.μ., «20ος αιώνας – Ιστορία των κρητικών αγώνων εκτός Κρήτης» (Μακεδονία-Βαλκάνια-Μ.Ασία-Αλβανία-Κορέα-Κύπρος) είναι ο τίτλος του βιβλίου του Γεώργιου Παναγιωτάκη που παρουσιάζεται στο βιβλιοπωλείο–πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία «Ανατόλια» (Δημητρίου Γούναρη 39, Καμάρα).

Στις 19:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδρίων του Κέντρου Ιστορίας Θεσσαλονίκης η παρουσίαση του ιστορικού αρχείου των ηλεκτρικών εταιριών Θεσσαλονίκης μέσα από το οποίο αναδεικνύεται η κοινή διαδρομή τους από το 1900 έως σήμερα. Η παρουσίαση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης. 

Στις 7 μ.μ., εγκαινιάζεται έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Βαλκανική Οδύσσεια»  της Lisa Quiñones εγκαινιάζεται, στο χώρο f14 photogallery (Μητσαίων 3, Αρχαία Αγορά). Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 7 Ιουνίου.

Στις 8 μ.μ., ο καθηγητής του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης Σάββας Μαυρίδης, ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης και ο γραμματέας βιβλιοθηκονόμων ΠΕΤ Β.Ε. Χαράλαμπος Τσολάκης μιλούν για την «παγκοσμιοποίηση και τη σύγχρονη Ελλάδα».  Η εκδήλωση πραγματοποιείται στην αίθουσα πολιτιστικών εκδηλώσεων του Βαφοπούλειου Πνευματικού Κέντρου. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Στις 20:00 μ.μ. η Συμφωνική Ορχήστρα του δήμου Θεσσαλονίκης θα δώσει συναυλία στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, στο πλαίσιο του κύκλου «5ες Εαρινές Μουσικές Συνθέσεις 2012». Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Χάρη Ηλιάδη.