Την Πέμπτη, οι βροχές θα αρχίσουν να εκδηλώνονται στα βορειοδυτικά και μέσα στην ημέρα θα επεκταθούν σε όλη την επικράτεια. Αρκετή συννεφιά θα καλύπτει όλη τη χώρα, με ανοίγματα ηλιοφάνειας να αναμένονται στα κεντρικά και τα νησιά του Αιγαίου. >>>

Οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά στο Ιόνιο, όπου τοπικά μπορεί να φτάνουν τα 7 και, πρόσκαιρα, μέχρι και τα 8 μποφόρ. Το ίδιο και στο Αιγαίο, οι νοτιοδυτικοί άνεμοι θα κυμαίνονται στα 5-7 μποφόρ στα νοτιότερα τμήματα, σε αντίθεση με το βόρειο Αιγαίο, όπου θα πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι στα 4-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, με τον υδράργυρο να πέφτει στους 6 βαθμούς τις πρωινές ώρες στη βόρεια Ελλάδα και να μην ξεπερνά τους 16 βαθμούς το μεσημέρι στα δυτικά. Πιο αναλυτικά, οι ελάχιστες και οι μέγιστες θερμοκρασίες για κάθε διαμέρισμα της Ελλάδας θα κυμανθούν:

Βόρεια: 6 έως 20°C. Κεντρικά: 8 έως 22°C.

Δυτικά: 8 έως 16°C.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου: 13 έως 22°C.

Κρήτη: 12 έως 24°C.

Κυκλάδες: 15 έως 21°C.

Πελοπόννησος: 8 έως 22°C.

Στην Αττική γρήγορα μέσα στην ημέρα θα αναπτυχθούν αυξημένες νεφώσεις και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν ασθενείς βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα είναι δυτικοί - νοτιοδυτικοί στα 4-5 μποφόρ και, πρόσκαιρα, μέχρι και τα 6 μποφόρ στο Ν. Ευβοϊκό.

Στην Θεσσαλονίκη θα επικρατεί αυξημένη νέφωση και βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στην πόλη θα είναι βορειοδυτικοί στα 4-6 μποφόρ.