Ο Ευάγγελος Βενιζέλος είναι αυτός που θα πάρει, αύριο, την εντολή για διερευνητικές ενέργειες περί σχηματισμού κυβέρνησης, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια. Και θα προτείνει συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, Νέας Δημοκρατίας, ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατικής Αριστεράς.>>>


Το αποκάλυψε ο ίδιος, πριν από λίγο, στις δηλώσεις που έκανε, μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Τσίπρα...

Στη συνάντηση που είχε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Βενιζέλο και η οποία κράτησε περισσότερο από μία ώρα τέθηκαν πολλά θέματα επί τάπητος. 

Ακόμη και κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με Δημοκρατική Αριστερά και Ανεξάρτητους Έλληνες είναι διατεθειμένος να στηρίξει, όπως υποστήριξε, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Με προϋποθέσεις, όμως...

Ο κ. Βενιζέλος στις δηλώσεις του τόνισε πως πρότεινε στον κ. Τσίπρα να μετάσχει σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή εναλλακτικά εάν θεωρεί πως μπορεί να κυβερνήσει με ΔΗΜΑΡ, Ανεξάρτητους Έλληνες ή άλλες δυνάμεις, το ΠΑΣΟΚ παρέχει ψήφο ανοχής με την προϋπόθεση ότι η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ και η κατάσταση θα καλυτερέψει. 

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι η χώρα δεν έχει χρόνο για χάσιμο, όταν του προτάθηκε από τον κ. Τσίπρα να προχωρήσουν σε κάποιες διαρθρωτικές κινήσεις όπως η αλλαγή του εκλογικού νόμου και πάγωμα των μέτρων και εν συνεχεία να γίνουν αργότερα οι εκλογές. 

Ως αποτέλεσμα φαίνεται πως και η συνάντηση με τον Ευάγγελο Βενιζέλο δεν καρποφόρησε, κάτι που φάνηκε από τη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι την Πέμπτη θα λάβει την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα συνεχίσει την προσπάθειά του, όπως είπε. 

Ποιο χαρτί θα παίξει, από αύριο, ο Βενιζέλος; Κι αυτό το αποκάλυψε: Θα πει στους υπόλοιπους ότι, με την ψήφο του, ο ελληνικός λαός, έδειξε ότι δε θέλει έξοδο από το ευρώ, όμως, θέλει να κυβερνηθεί. Και θέλει άλλους όρους στο μεσοπρόθεσμο. Αν, λοιπόν, τους πείσει, θα προχωρήσει σε σχηματισμό κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτή η κουβέντα δε θα γίνει αύριο για πρώτη φορά -τουλάχιστον με τον Αντώνη Σαμαρά. Ο κ. Βενιζέλος έθεσε την ίδια πρόταση και στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, είναι, όμως, άγνωστο αν αυτός τη μετέφερε στους υπολοίπους, ή συνέχισε με τις δικές του προτάσεις. Άγνωστο είναι, προς το παρόν, ποιον προτείνει ο κ. Βενιζέλος για τη θέση του πρωθυπουργού, στην περίπτωση συγκυβέρνησης με Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά.