Μια σειρά από εκδηλώσεις πραγματοποιούνται, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη. Πάρτε μια γεύση στην ανάρτηση που ακολουθεί: >>>


Στις 9.30 π.μ., εγκαινιάζεται το νέο Κέντρο Ελέγχου Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο κτίριο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της ΠΚΜ (Στρωμνίτσης 53) 

Στις 10 π.μ., ευρωπαϊκό Συνέδριο με θέμα «Ενέργεια Υδρογόνου Για τη Ζωή-Hydrogen Energy for Life», στο ΕΚΕΤΑ. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου θα λάβει χώρα εκδήλωση για τον εορτασμό των 20 χρόνων του προγράμματος LIFE+

Στις 10 π.μ., εκδήλωση, με τίτλο «Φυσικά …Μαγικά! No 6», στον αύλειο χώρο του Πύργου της Παιδαγωγικής Σχολής του Α.Π.Θ

Στις 10.30 π.μ., ημερίδα Βιώσιμης Κινητικότητας διοργανώνει το Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών (ΙΜΕΤ) του ΕΚΕΤΑ με τη συνδρομή του Δήμου Θεσσαλονίκης και του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων (ΣΕΣ), στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Νέου Δημαρχιακού Μεγάρου Θεσσαλονίκης

Στις 11 π.μ., τα παιδιά του 51ου, 61ου και 62ου νηπιαγωγείου Θεσσαλονίκης παίρνουν μέρος στη φύτευση εποχιακών φυτών, στην αυλή του σχολικού συγκροτήματος «Μάνιου» (επί της οδού Ολυμπιάδος 94, είσοδος από την οδό Βλαχάβα) και με τη βοήθεια των παιδαγωγών τους θα φυτέψουν λουλούδια και άλλα φυτά με στόχο να ομορφύνουν το σχολείο τους. 

Στις 11 π.μ., ημερίδα με θέμα «Χρυσός στη Βόρεια Ελλάδα – Ευλογία και Κατάρα», στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ.

Στις 6 μ.μ., επίσημη παρουσίαση θέσεων, μελετών και προγραμματισμού της δημιουργίας των θεματικών πάρκων και ανάπλασης υποβαθμισμένων χώρων πρασίνου σε συνδυασμό με την Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Στις 6 μ.μ., Bazaar για φιλανθρωπικό σκοπό από τους εργαζόμενους στον Βρεφονηπιακό Σταθμό «Κολοκοτρώνη» του δήμου Νεάπολης-Συκεών, με την πρωτοβουλία που ανέλαβαν για τη στήριξη συνδημότη που χρήζει μακροχρόνιας και δαπανηρής θεραπείας, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου-5ου Δημοτικού Σχολείου στη Δ.Ε. Συκεών (Δενδροφυτεία)

Στις 7 μ.μ., ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «Γίνετε δωρητές οργάνων... γίνετε δωρητές ζωής! Κάποιοι περιμένουν την αγάπη σας ... για τη ζωή!» από τον δήμο Καλαμαριάς σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων και το Σύλλογο Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού (Πλατεία Δημαρχείου)

Στις 7.30 μ.μ., ενημερωτικό σεμινάριο για την παραγωγή βιοαιθανόλης από γλυκό σόργο από τον δήμο Χαλκηδόνας, στο δημοτικό κατάστημα Αγίου Αθανασίου .

Στις 8 μ.μ., γοιτητές του Οικονομικού και Μηχανολόγων Μηχανικών θα αναμετρηθούν στον τελικό ποδοσφαίρου του εσωτερικού πρωταθλήματος του ΑΠΘ στο γήπεδο του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου. Στις 21:50 μ.μ. θα γίνει η απονομή κυπέλλου. Επίσης θα δοθεί το βραβείο «Fair Play» του πρωταθλήματος στην ομάδα της Θεολογικής σχολής του ΑΠΘ και αναμνηστικά στους διαιτητές του τελικού αγώνα.

Στις 8 μ.μ., η πρώτη από τη σειρά πέντε διαλέξεων, με θέμα «Η Τέχνη ως συνείδηση της Κοινωνίας» θα δώσει ο Καθηγητής της Ιστορίας της Τέχνης του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Α.Π.Θ., Αντώνης Κωτίδης, στο αμφιθέατρο ΙΙΙ του ΚΕ.Δ.Ε.Α. του Α.Π.Θ.

Στις 9 μ.μ., αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Θεόδωρο Αγγελόπουλο πραγματοποιείται στο ΧΩρο 18 (Χρυσοστόμου Σμύρνης 18, Θεσσαλονίκη). Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ «Γιατί  δακρύζει το λιβάδι κ. Αγγελόπουλε;»  της σκηνοθέτιδας Αναστασίας  Χριστοφορίδου. Θα ακολουθήσει συζήτηση της σκηνοθέτιδας με τον θεωρητικό κινηματογράφου Γιάννη Φραγκούλη και  το κοινό. Η προβολή γίνεται παράλληλα με τη λήξη της έκθεσης «ΧΡΟΝΟΣ-ΥΛΗ» των Κώστα Βαρώτσου και Ρένας  Παπασπύρου. Η είσοδος είναι ελεύθερη.