Για απάτη μέσω διαδικτύου κατηγορείται ιδιοκτήτης ταξιδιωτικού γραφείου, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία από την ασφάλεια. >>>
Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ο 29χρονος φέρεται ότι εξαπατούσε πολίτες, μέσω υποτιθέμενων ταξιδιωτικών πακέτων, τα οποία διαφήμιζε μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και τους αποσπούσε χρηματικά ποσά.

Μέχρι στιγμής, περισσότερα από τριάντα άτομα κατήγγειλαν στην Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι σε πολλά ταξίδια που είχαν προπληρώσει με πιστωτικές κάρτες, μέσω του γραφείου του 29χρονου, ακυρώνονταν ή μεταβαλλόταν η ημερομηνία πραγματοποίησης τους χωρίς να ενημερωθούν. Επίσης, όπως καταγγέλλουν, οι εκδόσεις των εισιτηρίων και οι κρατήσεις σε ξενοδοχεία δεν πραγματοποιούνταν, ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις είχαν παρατηρήσει αδικαιολόγητες υπερχρεώσεις των πιστωτικών τους καρτών.

Ο 29χρονος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, αλλά σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη, ενώ από την ασφάλεια συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί το ακριβές χρηματικό ποσό που απέσπασε από τους πελάτες του.

Με αφορμή το περιστατικό, η αστυνομία ενημερώνει όσους συναλλάσσονται μέσω διαδικτύου να ελέγχουν την εγκυρότητα των ιστοσελίδων, μέσω των οποίων πραγματοποιούν τις ηλεκτρονικές αγορές ή τις κρατήσεις, και να επιλέγουν μόνο γνωστές και ασφαλείς ιστοσελίδες. Επίσης, τους συστήνει να χρησιμοποιούν προπληρωμένες κάρτες, ώστε να είναι διαθέσιμο αποκλειστικά και μόνο το ποσό που πρόκειται να χρησιμοποιηθεί.

Η Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει ότι σε περίπτωση διαδικτυακής απάτης οι αγοραστές να απευθύνονται τηλεφωνικά στα τηλ.: 210-6476464 και 210-6476461 και στα e mail: 11012@hellenicpolice.gr  και ccu@cybercrimeunit.gov.gr