Συνεχίζει την περιοδεία του στη νησιωτική χώρα ο πρόεδρος του κινήματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» Πάνος Καμμένος. >>>
Μετά τα Δωδεκάνησα, ο κ. Καμμένος βρέθηκε ανήμερα την Πρωτομαγιά στις Κυκλάδες, όπου πρώτος του σταθμός ήταν η Νάξος.
Εκεί, επισκέφθηκε το νοσοκομείο της πόλης, το πολιτικό γραφείο της υποψήφιας βουλευτή Αγγελικής Ήμελλου και στη συνέχεια συναντήθηκε με τους δημοσιογράφους στο Δημαρχείο και συνομίλησε μαζί τους, παρουσιάζοντας τις βασικές θέσεις του κόμματός του. 
Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Φιλότι, το Πυροσβεστικό Σώμα, τη Μονή, το Κυνίδαρο και επέστρεψε στη χώρα της Νάξου, απ΄όπου αναχώρησε για την Πάρο και τη Σύρο, με φουσκωτό σκάφος που το οδήγησε ο ίδιος! 
Στην Ερμούπολη, ο κ.Καμμένος επισκέφτηκε το Ναυπηγείο Νεώριον Σύρου και μίλησε με τους συνδικαλιστές, αναλύοντας το πρόγραμμα του κινήματός του για τη ναυτιλία, συμπεριλαμβανομένων και των ναυπηγοεπισκευαστικών ζωνών.
Εν τω μεταξύ, το γραφείο τύπου του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα της μισθοδοσίας του κλήρου 
«Σύμφωνα με το Μνημόνιο, ο κανόνας των απολύσεων/προσλήψεων κληρικών και η αποσύνδεση της μισθοδοσίας των κληρικών από το κράτος, θα οδηγήσουν 1)στην ταχύτατη μείωση του αριθμού των κληρικών (κυρίως σε ακριτικές περιοχές, ορεινά και δυσπρόσιτα μέρη, νησιά) με σκοπό να καταστραφεί η Εκκλησία ως θεσμός που στηρίζει τον Ελληνισμό, και 2)στη μετατροπή της Εκκλησίας σε αμιγώς πολιτιστικό φορέα με υποχρεωτική εσωτερική οικονομική αυτονομία, δηλαδή με εσωτερική χρεωκοπία της Εκκλησίας ακριβώς όπως επιβάλλεται μέσω του Ειδικού Λογαριασμού εξόφλησης του εξωτερικού χρέους: θα αναγκάσουν δηλαδή την ίδια την Εκκλησία να μειώσει τους μισθούς των κληρικών σε σημείο φιλοδωρήματος, ούτως ώστε να εξαναγκάσουν τους κληρικούς να μετατραπούν από λειτουργοί σε ασκούντες χόμπυ στον ελεύθερο χρόνο τους μετά την άλλη κύρια δουλειά τους. 
Όποιος ψηφίσει Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ και τα λοιπά κόμματα του Μνημονίου, κάνει αυτή ακριβώς την επιλογή. 
Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε δηλώσει από την πρώτη στιγμή ότι θεωρούμε την Εκκλησία βασικό θεσμό στήριξης του Ελληνισμού και εργαλείο μόχλευσης του Έθνους. 
Δεν δεχόμαστε τον κανόνα απολύσεων/προσλήψεων κληρικών που επιβάλλει το Μνημόνιο. 
Δεν δεχόμαστε την αποσύνδεση της μισθοδοσίας των κληρικών από το κράτος. 
Δεν διαπραγματευόμαστε τον ιστορικό ρόλο της Ορθοδοξίας. 
Δεν απεμπολούμε τα εθνικώς υπερπολύτιμα αποτελέσματα που μπορεί να έχει η αγαστή συνεργασία κράτους-Εκκλησίας. 
Με την κυβέρνηση των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ η παραγκωνισμένη Εκκλησία θα σταθεί ξανά περήφανη στα πόδια της και θα περπατήσει μαζί με την Ελλάδα στο μέλλον. 
Δεν είναι επιλογή: είναι υποχρέωση».